Sari direct la conținut

Dmitri Medvedev: Puterea nu trebuie sa detina uzine, ziare, vapoare * Misiunea noastra este lupta impotriva coruptiei

HotNews.ro
Dmitri Medvedev, Foto: Reuters
Dmitri Medvedev, Foto: Reuters

Organele puterii trebuie sa se debaraseze de acele active care nu au legatura cu activitatea lor, a declarat presedintele Dmitri Medvedev in fata Adunarii federale a Rusiei. „Fiecare trebuie sa se ocupe de ceea ce trebuie”, a spus el marti in Mesajul catre parlament, subliniind ca veniturile obtinute din privatizare trebuie sa fie folosite in primul rand pentru modernizarea economiei, scrie Vzgliad.

  • Presedintele Medvedev a propus unificara celor doua sisteme de aparare – aeriana si antiracheta – sub un singur comandament incepand cu anul viitor. „O atentie deosebita trebuie acordata intaririi apararii aeriene si cosmice a tarii, unificarii sistemelor existente in acest domeniu, precum si a celor de avertizare a atacurilor cu rachete. Impreuna cu activitatile de control al spatiului aerian, aceste arme trebuie sa intre sub un comandament strategic unic”, a explicat Medvedev.
  • Luarea de mita si santajul comercial trebuie sa fie pedepsite cu amenzi de 100%, iar notiunea de „intermediere a luarii de mita” introdusa in codul penal, a declarat presedintele Dmitri Medvedev. „Misiunea noastra este lupta impotriva coruptiei”, a spus el.
  • Rusia si Occidentul trebuie sa aleaga – fie ajung la o intelegere privind un parteneriat profund cu crearea unui nou sistem de aparare antiracheta, fie lanseaza o noua cursa a inarmarilor. „In aceasta sala, vreau sa afirm deschis ca in urmatorii 10 ani ne asteapta urmatoarea alternativa – fie ajungem la un acord in privinta apararii antiracheta si punem la punct un mecanism comun si complet de colaborare, fie, daca nu reusim o intelegere constructiva, va incepe o noua cursa a inarmarilor. Iar noi va trebui sa decidem amplasarea de noi mijloace de atac”, a afirmat Medvedev. „Este evident ca acest scenariu ar fi deosebit de dureros”, a adaugat seful tarii.
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro