Sari direct la conținut

FOTOGALERIE Cum arata bulevardul Buzesti-Berzei in ianuarie 2011

HotNews.ro
Bulevardul Uranus 2011 , Foto: Hotnews
Bulevardul Uranus 2011 , Foto: Hotnews

Lucrarile de largire a strazilor Buzesti si Berzei au inceput la sfarsitul anului 2010 cand Primaria Capitalei a demolat primele cladiri aflate pe partea dreapta a drumului, cum mergi spre str. Vasile Parvan. De atunci si pana in 2013, municipalitatea a pus la pamant mai multe cladiri de patrimoniu pentru a finaliza acest proiect. Printre acestea se numara: Hala Maatche, Hotel Marna, casele de pe str. Berzei 81 si 89, casa maura din Piata Haralambie Botescu nr. 18.

Intrucat o parte dintre cladiri au fost demolate in weekend sau noaptea si au existat suspiciuni in ceea ce priveste legalitatea actiunilor, mai multe ONG-uri din Bucuresti au acuzat municipalitatea ca se comporta ca „rechinii imobiliari”, iar Oprescu este mai rau ca Ceausescu.

Reprezentantii Primariei Capitalei au declarat ca acest proiect este necesar, soferii avand nevoie de o alternativa la Calea Victoriei pentru a traversa orasul. In plus, reprezentantii Primariei au spus ca oricum in zona era mizerie, casele erau darapanate, iar dupa lasarea intunericului iti era frica sa mergi acolo.

Noul bulevard a fost inaugurat de municipalitate la inceputul anului 2014. Acesta s-a facut prin largirea strazilor Buzesti si Berzei intre Piata Victoriei si Vasile Parvan, are doua benzi de circulatie pe sens, linie de tramvai, piste de biciclete de un metru latime pe carosabil, pe ambele sensuri, si trotuare late de circa 3 metri. Inainte, cele doua strazi aveau doar linie de tramvai, o banda de circulatie si trotuare inguste.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro