Sari direct la conținut

Adrian Paunescu, basarabeanul

Contributors.ro
Dani Rockhoff, Foto: HotNews.ro
Dani Rockhoff, Foto: HotNews.ro

Nascut in Basarabia ca fiu al unui invatator, Adrian Paun (devenit Paunescu) nu e primul scriitor, a carui dedicatie politica a deraiat de la normele acceptate la un moment dat. Chiar daca unii cred ca pe mormantul poetului nu va rasari niciun fel de iarba, eu ma indoiesc de aceasta.

Ceea ce ramane din opera unui artist, este creatia insasi, pe care o judeca diverse generatii, prin prisma viziunilor politice ale momentului. Iar Paunescu a scris mult si cu mult har poetic, exteriorizandu-si in tromba, si bunele si relele sufletului sau framantat intr-o viata de om. El a trait si creat sub comunisti, dar si intr-o democratie aplicata cu dubla masura.

Presedintele Basescu, in mesajul de condoleante trimis familiei, a vorbit, pe langa „maiestria creatiei sale, generozitatea cu care a promovat generatii de tineri poeti si artisti in cadrul cenaclului Flacara”, si despre „pledoaria constanta pentru valorile nationale ale lui Adrian Paunescu”. Este gresit ce a spus presedintele? Unii cred ca da. Eu cred ca nu.

Citeteste tot articolul si comenteaza pe Contributors.ro

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro