Sari direct la conținut

Crin Antonescu: Guvernul ar trebui sa rediscute acordul incheiat cu FMI si Banca Mondiala

HotNews.ro

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat duminica, la emisiunea „Dupa 20 de ani” de la Pro Tv, ca ar considera oportuna rediscutarea acordului incheiat de Romania cu Banca Mondiala si cu FMI: „Nu pot da un raspuns tehnic pentru ca nu este domeniul meu de expertiza. Din punct de vedere politic cred ca ar trebui reasezata pozitia de pe care autoritatile romane au reinceput aceste discutii in perioada Guvernului Boc. As fi pentru o rediscutare in sensul ca Guvernul Romaniei sa stie ce poate sa ii ofere acest acord si in ce masura Romania poate sa urmareasca obiective pe care trebuie sa le indeplineasca”, a spus Antonescu, citat de Agerpres.

Intrebat daca ar fi considerat ca bugetul pe anul 2013 ar fi trebuit sa fie elaborat inainte de alegerile parlamentare din decembrie, Crin Antonescu a evitat sa ofere un raspuns clar, insa a precizat ca ar fi considerat binevenita o discutie intre Putere si Opozitie pentru fixarea anumitor capitole care ar interesa in mod deosebit investitorii.

„Ce tine de bucataria Guvernului eu cred ca se face. Eu am discutat aceste lucruri cu premierul (despre elaborarea bugetului pe anul 2013 – n.r.). Eu cred ca este bine sau ar fi fost bine, dar nu s-a putut si nu din cauza Guvernului, ca anumite puncte ferme care intereseaza mediul de afaceri sa fie discutate si stabilite de Putere-Opozitie”, a mai spus liderul liberal.

Totodata, acesta a precizat ca USL va lupta pentru mentinerea cotei maxime de impozitare la nivelul de 16%, in ciuda faptului ca FMI a adus in discutie posibilitatea majorarii acestei cote: „Noi ne vom lupta pentru ca in ciuda faptului ca am spus ca scaderea taxelor nu ajuta, nu inseamna ca ele trebuie majorate. Taxa de 16% nu mai e unica, dar e maxima”, a afirmat presedintele PNL.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro