Sari direct la conținut

UPDATETrei senatori au demisionat din PP-DD si s-au inscris in grupurile parlamentare ale PSD/ Alti doi deputati independenti au trecut la UNPR/Crin Antonescu: Asistam la o hemoragie, sa ne mentinem calmul

HotNews.ro

Senatorii Marius Coste, Florinel Butnaru si Dan Ionita si-au anuntat, luni in plenul Camerei Superioare, demisia din cadrul grupului PP-DD si inscrierea in PSD. „Asistam la o hemoragie, sa ne mentinem calmul’, a fost remarca presedintelui Senatului dupa anuntul celor trei parlamentari.Doi deputati independenti, fosti membriI PP-DD au anuntat s-au inscris in UNPR. De precizat este ca PSD si UNPR au format o alianta iar parlamentarii acestora activeaza in acelelasi grup parlamentar.

Marius Coste este senator de Brasov, ales in colegiul 8, Florinel Butnaru este senator de Valcea, ales in colegiul nr. 1 iar Dan Ionita este senator de Prahova, ales in colegiul 6.

La Camera Deputatilor, presedintele Valeriu Zgonea a anunta in plen ca deputatii independenti, fosti membrii PP-DD Bucur Constantin Alin si Tanase Razvan Ionut au devenit, incepand cu 3 octombrie, respectiv 7 octombrie, membri ai Grupului parlamentar PSD din Camera Deputatilor.

Saptamana trecuta inca un deputat fost PP-DD si-a anunta inscrierea in PSD. Deputatul Ion Scheau, ales pe listele PP-DD, a anuntat vineri, in cadrul unei conferinte de presa, ca s-a inscris in PSD, potrivit agentiei Agerpres. Scheau a declarat ca prin inscrierea sa in PSD se va putea implica mai eficient, alaturi de ceilalti colegi parlamentari din USL, in realizarea unor proiecte pentru zona care o reprezinta.

Dupa achiztionarea celor sase parlamentari, PSD are 232 de parlamentari iar majoritatea necesara pentru sustinerea Guvernului sau adoptarea legilor organice este de 291 de mandate.

Pentru o eventuala majoritate de conjunctura, UDMR si Minoritatile ar sustine un Guvern fara PNL asta insemnand inca 44 de voturi (UDMR+Minoritati). In acest context, pentru o majoritate stabila, PSD mai are nevoie de inca 15 mandate de parlamentari.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro