Sari direct la conținut

Guvernul modifica legea CSAT. Mircea Geoana devine vicepresedinte al CSAT

HotNews.ro

Guvernul a modificat marti Legea Consiliului Suprem de Aparare a Tarii (CSAT), permitand astfel presedintelui Senatului, Mircea Geoana, sa poata participa la sedintele Consiliului, a anuntat Antena3.

In urma acestei decizii, CSAT va avea doi vicepresedinti: liderul Senatului, Mircea Geoana, si prim-ministrul Emil Boc.

Prin aprobarea acestei ordonante, Guvernul indeplineste una dintre prevederile Regulamentului Coalitiei PDL-PSD.

„Nu e problema de o dorinta personala, ci de intelegerea faptului ca, intr-o perioada dificila, completarea componentei CSAT cu presedintele Senatului (…) dar si experienta mea in plan international reprezinta un plus pentru CSAT”, a declarat Mircea Geoana, dupa aprobarea ordonantei.

El a precizat ca va reprezenta, in CSAT, punctul de vedere al Senatului, camera care are atributii in zona de politica externa si de siguranta nationala.

„Nu intram acolo pentru a crea competitie in interior, ci si pentru a elimina blocajul care a existat in CSAT in ultima perioada”, a sustinut Mircea Geoana.

De altfel, presedintele PSD, Mircea Geoana, anuntase luni ca se lucreaza la ordonanta de urgenta prin care se doreste modificarea legii CSAT, astfel incat, in calitate de presedinte al Senatului, sa poata participa la sedintele CSAT si sa ocupe si functia de vicepresedinte al institutiei.

Mai mult, liderul social-democrat a dat de inteles, in cadrul unei conferinte de presa sustinuta la Craiova, ca, de saptamana viitoare, va face parte din CSAT.

„Sper ca de saptamana viitoare, cand voi fi vicepresedinte in CSAT, vom putea discuta despre proiectele pentru care eu sunt zalog. Este vorba despre proiecte din Dolj, de infrastructura, sa ajut Oltenia nostra si intreaga tara. Vreau sa va spun ca participarea noastra la guvernare reprezinta garantia ca aceste proiecte vor fi sustinute si finalizate”, a declarat Geoana.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro