Sari direct la conținut

PSD va ataca masurile de austeritate la Curtea Constitutionala, daca motiunea de cenzura e respinsa

HotNews.ro

PSD va ataca la Curtea Constitutionala pachetul de legi pentru care Executivul urmeaza sa isi asume raspunderea saptamana viitoare, in cazul in care motiunea de cenzura a social-democratilor va fi respinsa de Parlament. Anuntul a fost facut, joi, de senatorul Lia Olguta Vasilescu si de deputatul Ioan Cindrea, potrivit Agerpres.

”In cazul in care motiunea de cenzura initiata de PSD nu va trece, propunerea departamentelor este sa atacam la CCR legile respective, deoarece dorim sa folosim toate armele constitutionale pe care le avem la indemana pentru a opri acest Guvern sa transforme Romania intr-o tara de lumea a treia. Ni se vorbeste din nou despre sacrificii, exact cum ni se vorbea inainte de 1989. Atunci stiam ca parintii si noi vom fi generatii de sacrificiu, iata, ca acum aflam ca si copiii nostri vor fi o noua generatie de sacrificiu si vor trebui sa plateasca factura incompetentei Guvernului Boc”, spune Lia Olguta Vasilescu.

Cei doi parlamentari social-democrati s-au declarat, insa, convinsi ca „avem sanse foarte mari” ca motiunea sa treaca.

”Ceea ce reprezinta Guvernul Boc si regimul Basescu nu sunt solutii reale pentru combaterea crizei, ci sunt solutii care urmaresc numai reducerea cheltuielilor, deci a efectelor crizei. Este un atentat la securitatea sociala a cetatenilor romani, din punctul de vedere al PSD. Dupa sase ani ai regimului Basescu asistam la falimentul economic, la falimentul bugetar si la o lipsa totala de viziune economica si de masuri anti-criza. Nicio tara in UE nu a redus pensiile”, a afirmat Ioan Cindrea.

”Legile pentru care Guvernul isi angajeaza raspunderea incalca principiile intr-un stat de drept, incalca principiul stabilitatii legii prin modificarea unor drepturi legal stabilite si incalca principiul retroactivitatii unei legi, motiv pentru care ele pot fi oricand declarate neconstitutionale”, a adaugat acesta.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro