Sari direct la conținut

Emil Boc: Victor Ponta doreste blocarea legii ce interzice pensiile de lux, daca intentioneaza sa o conteste la CCR

HotNews.ro

Premierul Emil Boc il acuza pe liderul social-democrat Victor Ponta, pe care il numeste „baronul pensiilor de lux”, de faptul ca ar incerca sa blocheze intrarea in vigoare a legii ce prevede eliminarea pensiilor de lux, dupa ce social-democratii si-au anuntat intentia de a contesta la Curtea Constitutionala actul legislativ.

„Constat ca Victor Ponta isi reconfirma statutul de , prin intentia PSD de a contesta la Curtea Constitutionala legea care prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, asupra careia Guvernul si-a angajat raspunderea in fata Parlamentului. Prin atacarea legii la Curtea Constitutionala a Romaniei, Victor Ponta doreste sa blocheze intrarea in vigoare a acestui proiect de lege si, prin urmare, sa fie mentinute pensiile de lux, inclusiv cele ale parlamentarilor”, a afirmat vineri primul ministru, citat de Agerpres.

Seful Guvernului mai spune ca demersul PSD de a contesta legea la CCR ar demonstra populismul si duplicitatea social-democratilor fata de pensiile speciale: „Actiunea PSD demonstreaza populismul si duplicitatea lui Victor Ponta care in fata camerelor de luat vederi deplange soarta pensionarilor obisnuiti, dar, in schimb, tine sub aripa ocrotitoare pensiile de lux, prin amanarea publicarii si intrarii in vigoare a legii care vizeaza recalcularea pensiilor speciale. In desele emisiuni televizate, care l-au transformat, dupa cum insusi spune, ‘intr-un sclav al aparitiilor media’, Victor Ponta atinge apogeul retoricii populiste, incriminand reducerea pensiilor oamenilor obisnuiti, in timp ce nu sufla o vorba despre faptul ca pledeaza cauza pensiilor de lux”.

„Aventurile la Curtea Constitutionala nu vor face decat sa amane aplicarea unei legi drepte. Ii reamintesc domnului Ponta ca numai din recalcularea a 8.236 de pensii de lux se pot plati, intr-o luna, 60.000 de pensii medii in Romania!!’, a adaugat Emil Boc.

„Va cer responsabilitate, domnule Ponta, in acest moment in care se poate face dreptate fata de cei care au pensii doar pe baza contributiei la bugetul de pensii!”, incheie seful Executivului.

Guvernul si-a asumat raspunderea in fata Parlamentului, la inceputul saptamanii, asupra legii ce prevede eliminarea pensiilor de lux si recalcularea pensiilor speciale, precum si reanalizarea pensiilor de invaliditate, in termen de un an.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro