Sari direct la conținut

Liderul organizatiei de tineret PDL Botosani, trimis in judecata pentru trafic de persoane. Marian Verenciuc a fost exclus joi din partid

HotNews.ro

Presedintele organizatiei de tineret PDL Botosani, Marian Verenciuc, a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT Iasi, pentru trafic de persoane, anunta Mediafax. Marian Verenciuc este acuzat ca racola tinere carora le promitea locuri de munca in Grecia, insa ulterior le obliga sa se prostitueze. Marian Verenciuc, in varsta de 34 de ani, a devenit membru al PDL in urma cu doi ani si jumatate, iar la sfarsitul anului 2009 a preluat conducerea organizatiei de tineret a formatiunii politice, filiala din Botosani. El urmeaza sa fie suspendat din partid.

UPDATE: Marian Verenciuc a fost exclus din PDL, dupa auntul procurorilor privind trimiterea sa in judecata pentru trafic de persoane, anunta televiziunile de stiri.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DIICOT Iasi, Marian Verenciuc racola personal victimele, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia, intretinea relatii sexuale cu acestea, apoi le promitea locuri de munca bine platite in Grecia.

„Racola personal victimele de pe raza judetului Botosani, se imprietenea cu acestea, le invita in cluburi si discoteci, unde le platea consumatia si se interesa de starea lor materiala si familiala. Apoi intretinea raporturi sexuale cu acestea, dupa care le promitea ca le poate asigura un loc de munca bine platit in Grecia, ca baby-sitter sau ca dama de companie intr-un local despre care spunea ca apartine fratelui sau vitreg”, se arata in rechizitoriul intocmit de procurorii DIICOT Iasi.

Anchetatorii sustin ca si din judetul Iasi au fost racolate mai multe tinere, prin intermediul lui Sergio Matei Buga, de 23 de ani, prieten cu Marian Verenciuc.

Odata ajunse in Grecia, tinerele erau preluate de fratele vitreg al lui Verenciuc, Cristinel Grigoras. Acesta le caza intr-un apartament, le lua actele si le obliga sa se prostitueze, ducandu-le si in imobile destinate exclusiv prostitutiei. Potrivit procurorilor DIICOT, pentru a le convinge sa se prostitueze, Cristinel Grigoras le batea si ameninta in mod repetat pe victime.

Anchetatorii apreciaza ca, de pe urma exploatarii fetelor, Marian Verenciuc si Cristinel Grigoras ar fi castigat in total 76.000 de euro.

Marian Verenciuc si Sergio Matei Buga au fost trimisi in judecata sub acuzatia de trafic de persoane. Totodata, procurorii continua cercetarile in cazul lui Cristinel Grigoras.

Presedintele PDL Botosani, Catalin Flutur, a anuntat ca va propune Biroului Politic al filialei suspendarea din partid a lui Marian Verenciuc: „Existau niste zvonuri asupra preocuparilor sale (ale lui Verenciuc -n.r.), niste banuieli. Acum insa este treaba organelor abilitate sa se ocupe de aceste aspecte”.

Catalin Flutur a mai precizat ca daca va fi gasit vinovat de acuzatiile care i se aduc, Marian Verenciuc va fi „cu siguranta” exclus din PDL.

  • Alte sex-gate-uri cu politicieni romani

Acesta nu este singurul scandal sexual in care sunt implicati politicieni romani.

In toamna trecuta, numele lui Robert Negoita si Nicu Banicioiu (ambii PSD) au aparut intr-un dosar de prostitutie si trafic de persoane instrumentat de DIICOT. In rechizitoriul intocmit de procurori in acest caz se arata ca fetele care ar fi intretinut relatii sexuale cu Robert Negoita au participat la concursul Miss TSD (Tineretul Social-Democrat), concurs organizat de partid. Procurorii consemnau in rechizitoriu ca, in schimbul relatiilor sexuale cu Robert Negoita, fetele erau recompensate cu premii in cadrul concursului de frumusete. In rechizitoriu era mentionat si numele lui Nicolae Banicioiu, presedintele TSD.

Deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau au fost si ei implicati intr-un scandal sexual. Potrivit unui dosar instrumentat de DIICOT Cluj si trimis in instanta in februarie, deputatii PDL Petru Calian si Adrian Gurzau, consilierul judetean Mihai Szeplecan (PNL), directorul Regionalei de Posta Cluj, Ovidiu Calin, si fostul consilier local Mircea Petric ar fi intretinut relatii sexuale cu tinerele obligate de administratorul clubului „Nana”, Natalia Strechi, sa se prostitueze. Conform informatiilor din dosar, accesul in clubul „Nana” se facea doar pe baza de recomandari. Dosarul DIICOT contine declaratiile a trei tinere care sustin ca i-au insotit pe consilierul judetean Mihai Szeplecan, pe deputatul PDL Petru Calian si pe luptatorul Ionut Iftimoaie intr-o serie de deplasari la Baia Mare si Bucuresti. Detalii despre acest caz aici.

In 2003 presa a relatat ca numele lui Codrin Stefanescu, actual vicepresedintele PRM, pe atunci deputat PSD, a aparut pe lista de clienti ai unei prostituate din Alba Iulia, alaturi de numerosi politicieni, politisti, magistrati sau oameni de afaceri. Prostituata, la acea vreme o minora de 16 ani, ar fi declarat ca a intretinut relatii sexuale cu Codrin Stefanescu. Politicianul a negat in permanenta implicarea in scandal, a intentat chiar si un proces pentru a-si apara numele pe care insa la pierdut. Detaltii despre caz aici.

In 2004, un alt parlamentar, Vasile Duta, senator independent la acea vreme a aparut intr-un scandal sexual. Mai exact numele sau a aparut intr-unul din dosarele fratilor Camataru. Presa a relatat ca senatorul Vasile Dutu a fost acuzat de un martor in procesul camatarilor ca a fost filmat in timp ce facea sex cu o prostituata. Detalii aici. Intre timp, la inceputul anului 2010, Vasile Duta a fost condamnat definitiv la cinci ani de inchisoare pentru trafic de influenta. Vezi Dosarul Vasile Duta Trafic de influenta in sectiunea Anticoruptie

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro