Sari direct la conținut

Firma familiei Anghel, abonata la lucrari pe bani publici

Monitorul

„Nu am intrat in politica pentru a face bani. Am suficienti”, a fost declaratia cu care Florin Anghel, presedintele Partidului Conservator organizatia Prahova, a facut furori la instalarea sa in functia de presedinte al Consiliului Judetean Prahova. Totusi, dupa trei ani de mandat, Anghel a demonstrat ca politica si afacerile fac casa buna.

Asta deoarece firma FIBEC SA Campina, la care actionar este sotia sa, lucreaza in prezent pe bani publici. Mai precis, pe banii locuitorilor din orasul prahovean Boldesti Scaieni. „Anul acesta, societatea FIBEC SA a castigat licitatia pentru extinderea retelei de canalizare a orasului.

Lucrarea va costa aproximativ 12 miliarde de lei vechi si se va incheia la sfarsitul anului viitor”, a declarat primarul localitatii Boldesti Scaieni, conservatorul Ion Dumitru.

Initial, aceasta investitie urma sa fie executata dintr-un imprumut al Infrainvest, societate infiintata de presedintele CJ Prahova impreuna cu mai multe localitati din judet, insa Ministerul Finantelor nu a fost de acord. „Pana la urma ne-am imprumutat in nume propriu, de la BCR, iar cei de la Infrainvest ne-au ajutat cu consultanta” a precizat primarul Dumitru.

Invitat recent in emisiunea „Direct la subiect”, difuzata pe postul local Alpha TV Ploiesti, Florin Anghel a declarat ca firma FIBEC, la care sotia sa detine actiuni, nu mai executa lucrari finantate din bani publici. R.M.

Precedent Acesta nu este singurul caz in care firma din Campina a lucrat pe bani publici. In vara lui 2005, la o jumatate de an de mandat de presedinte al CJ Prahova, aceeasi firma de familie, FIBEC SA, a executat o lucrare de reparatie a Scolii Generale nr. 3 Sfanta Maria din Mizil.

Potrivit viceprimarului Mizilului, Gheorghe Brezeanu, fara ajutorul financiar al CJ Prahova, o astfel de investitie nu ar fi fost posibila. ” Am facut o scoala frumoasa. Termopan, igienizare interioara, reparatii si reabilitare fatada. Nici in Ploiesti nu gasesti asa ceva”, s-a laudat atunci vicele Brezeanu.

4 90.000 de euro profit Potrivit declaratiei de avere a presedintelui CJ Prahova, Florin Anghel, sotia sa a incasat anul trecut de la FIBEC SA Campina dividende in valoare de 299.970 de lei, adica aproape 90.000 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro