Sari direct la conținut

Poetul Ionel Simota, unul din cei mai tineri membri ai Umiunii Scriitorilor din Romania

Adevarul Harghitei

Intr-o astfel de atmosfera cu frunze ruginite, castane maronii cu fetele-n suras si palpait de lumanari pe masa, raspandite printre carti si reviste, a avut loc in seara zilei de 3 octombrie, la Centrul Militar din Miercurea Ciuc,

intalnirea membrilor cenaclului Buna Vestire din localitate cu reprezentantii cei mai de seama ai revistelor „Astra”, prin dl Director Doru Munteanu, dl Nicolae Stroe, redactor sef si „Dealul Melcilor” prin dl Director fondator Ion Topolog Popescu si dra Gabriela Daraban, ambele reviste avand redactiile la Brasov.

Mai intai de toate am fost placut surprins la fel ca multi dintre cei prezenti sa aflam de la dl Doru Munteanu, care este si Presedintele Filialei Brasov a Uniunii Scriitorilor din Romania, ca poetul Ionel Simota, Presedintele cenaclului Buna Vestire din Miercurea Ciuc,

autor si coautor la noua volume de poezii care reprezinta o foarte importanta contributie la zestrea culturala romaneasca in judetul Harghita, a devenit membru al Uniunii Scriitorilor din Romania si ca este unul din cei mai tineri in aceasta mare organizatie romaneasca a breslei condeierilor.

Din judetul nostru mai este membru al Uniunii dl Ion Nete, la Filiala Targu Mures, de altfel prezent si domnia sa la aceasta manifestare la care au mai participat:

dl Constantin Costea Presedintele Despartamantului Covasna-Harghita al ASTREI; dl Stelian Busuioc, scriitor si publicist, dl Nicu Vrabie, scriitor si conducator al revistei „Scoala Noastra”, dl Stefan Danciu, redactor la „Informatia Harghitei”, autorul romanului „Reqviem la moartea florilor de camp” lansat nu cu mult timp in urma, precum si membrii cercurilor „Astra” si „Astra elevilor”din Balan.

Foarte interesante au fost prezentarile facute pentru cele doua reviste de cultura romaneasca aparute la Brasov si puse in vanzare in toata tara. Au fost daruite participantilor numere ale revistei Astra, din editiile lunare ale acestui an.

De retinut invitatia adresat tuturor creatorilor harghiteni de a participa la un concurs de poezie patriotica „Carmen patrie” si la un concurs de epigrame intitulat „ Zana ironiilor”, lucrari ce pot fi trimise in plic inchis la Centrul Cultural „Reduta” str. Apolonia Harser” nr.8, Brasov.

Au participat dintre membrii cenaclului: Georgeta Manila, vicepresedinta, care a recitat cateva dintre minunatele creatii ale sale, parintele Emil Pop, ne-a incantat cu „marturisirile” lui Ionel Simota, Valeria Pop, Silvia Luperdean care ne-a vrajit cu un „cuvant nepregatit” Dana Buzoianu, Anca Darie, Adina Manila si Dinu Purle.

Gigi Filip a recitat din poeziile publicate de Ionel Simota in revista Dealul Melcilor.

In final dl colonel ( r ) Carstea seful Cercului Militar, a inmanat diplome obtinute de Valeria Pop, Dana Buzoianu si Ionel Simota, la concursul de poezie „Codrii de Arama” organizat de Cercul Militar Botosani.

Am petrecut o seara minunata in sala de festivitati a Centrului Militar, gazda primitoare, in compania unor oameni de cultura si simtire deosebita, atmosfera care ne-a facut sa uitam de grijile zilnice,

de infectiile non-culturii cu rang comercial, de mizeriile politice care ne otavesc zi de zi si de saracia care bate tot timpul la usa omului de rand si al intelectualului cinstit, al creatorului care se vede nevoit sa-si cheltuiasca agoniseala toata pentru asi publica o opera la care a pus sufletul si trairea multor ani de munca.

Prin modestia sa poetul Ionel Simota considera ca nu este pentru el chiar atat de importanta aceasta pozitie de membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, insa pentru suflarea romaneasca din acest judet este o mare cinste si onoare care nu trebuie sa treaca neobservata.

Sincere felicitari poet harghitean, nascut pe plaiurile moldave atat de incarcate de literatura, si muza sa te caute mereu pentru alte creatii literare inchinate iubitorilor de poezie valoroasa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro