Sari direct la conținut

Start pentru Lomb

Monitorul de Cluj

Primarul Emil Boc si directorul general al companiei Impact SA, Dan Ioan Popp, au batut ieri palma pentru construirea unui nou cartier in Cluj-Napoca. Primele locuinte vor trebui predate peste 2 ani.

Locuinte sociale gratuite

Primaria Clujului a semnat ieri un contract cu firma Impact pentru construirea unui nou cartier, pe Dealul Lomb. Consiliul Local va detine 51 dintre procentele capitalului social, avind totodata dreptul de proprietate asupra a 67% din suprafata destinata prin planul urbanistic zonal (PUZ) al viitorului cartier.

Inainte de semnarea contractului, primarul Emil Boc a prezentat proiectul abordind latura sa sociala, mentionind ca pe suprafata respectiva se vor construi locuinte inclusiv pentru persoanele defavorizate financiar, adica locuinte sociale repartizate gratuit.

„Contractul prevede termeni precisi de derulare a proiectului si am aminat semnarea contractului pina in momentul in care au fost eliminate toate indoielile“, a declarat Emil Boc.

„Deadline“ de 5 ani

Directorul tehnic al primariei, Sorin Apostu, a prezentat cele mai importante obiective pe care societatea le are dupa semnarea actului. Firma s-a obligat sa prezinte documentatia necesara obtinerii autorizatiei de construire in 9 luni si construirea a 75 de locuinte sociale in 2 ani.

In 3 ani de la data obtinerii primei autorizatii de construire vor trebui, totodata, finalizate jumatate din numarul total de locuinte, iar in termen de 5 ani vor trebui terminate toate imobilele din PUZ.

In acelasi timp, contractul cu Impact va fi reziliat in cazul in care compania nu va prezenta spre avizare documentatia pentru PUZ la cel mult 6 luni de la intabularea terenului. Intelegerea ar putea cadea, de asemenea, daca locuintele sociale nu vor fi terminate in 2 ani sau daca firma nu va demara in nici un fel proiectul pe perioada urmatoarelor 12 luni.

Misiune dificila

„Datorita experientei acumulate, Impact s-a incumetat sa puna umarul la schimbarea Clujului. Va fi o misiune dificila, totusi, pentru ca «va trebui sa urcam apa la deal», cum se spune in popor“, a declarat directorul general al Impact, Dan Ioan Popp, mentionind, fara sa dea nume, ca partenerii pe sai in acest proiect se numara „in top 10 ai lumii“.

„Vor fi construite 6.000 de locuinte si 18.000 de clujeni vor avea unde sta, mai multi chiar, daca numarul de garsoniere va fi mai mare“, a conchis acesta, estimind pretul unui metru patrat intr-o casa pe Dealul Lomb intre 800 si 1.400 de euro.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro