Sari direct la conținut

Opt proiecte italiene

Monitorul de Sibiu

Calendarul evenimentelor culturale ale programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007” va include o contributie consistenta de proiecte artistice italiene, ca numar, anvergura si prestigiu. Participarea italienilor acopera domenii precum teatru, arte vizuale, muzica si evenimente stradale.

Toate acestea au fost anuntate, in cadrul unei conferinte de presa, de catre Excelenta Sa Daniele Mancini, ambasadorul Italiei la Bucuresti. La conferinta de presa a participat si Sergiu Nistor, comisarul guvernamental al programului „Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007″.

Din Milano, la Sibiu

Cel mai important proiect ramine concertul Scala di Milano. „Sintem in masura sa anuntam publicul ca evenimentul Scala di Milano va avea loc in datele 26, 27 februarie 2007, la Sala Thalia. La Sala Thalia, arhitectura deosebita a cladirii, care combina unul dintre cele mai vechi teatre din Europa cu o constructie recenta, impreuna cu infrastructura complet remodernizata a cladirii, creeaza atmosfera speciala necesara unui astfel de eveniment de marca”, a anuntat Cristian Radu, coordonatorul general al Programului Sibiu – CCE 2007. Ecrane de dimensiuni mari vor transmite in direct cele doua concertele, permitind astfel participarea unui public largit.

Povesti pe strada

Trupa de teatru stradal si experimental si de story-telling „Faber Teater” se va afla anul viitor la Sibiu pentru a doua oara. Fondat ca un workshop de actorie si transformat in 2001 intr-o companie profesionala de teatru, Faber Teater a sustinut numeroase spectacole in Marea Britanie, Franta, Portugalia si Elvetia.

In aprilie, Muzeul National Brukethal va gazdui o expozitie a pictorului Nino di Luca, apreciat de critica pentru dialogul sau cu traditia peisajului clasic si cu linia expresionista si „nordica” a lui Permeke si a lui Turner.

In martie, Sibiul va vernisa lucrari ale sculptorului Giacomo Manz?, recunoscut de diferite institutii culturale, printre care si Academia Regala de Arte din Londra, dar si criticat pentru folosirea iconografiei crestine in lucrarile sale dedicate rezistentei impotriva regimului fascist.

Evenimente muzicale

La calendarul de evenimente muzicale, Italia contribuie cu trei proiecte: I Solisti Veneti, Scala din Milano si Orchestra da Camera di Firenze. Sub bagheta lui Claudio Scimon, I Solisti Veneti, care va concerta la sala Thalia in noiembrie 2007, este recunoscuta drept una dintre cele mai prodigioase orchestre italiene din punct de vedere tehnic.

A concertat in peste 60 de tari ale lumii, alaturi de solisti precum Placido Domingo, Salvatore Accardo, Marylin Horne, Uto Ughi si Jean-Pierre Rampal. Orchestra da Camera din Firenze a fost constituita in 1981 de catre Giuseppe Lanzetta, pentru a promova muzica simfonica si de camera. Ansamblul va concerta la Sibiu in aprilie.

Alte manifestari

Vechiul oras Gubbio, din Umbria, va fi prezent la Sibiu, la sfirsitul lunii mai si inceputul lunii iunie, prin traditia care l-a facut celebru in lume: minuirea steagurilor. Minuitorii de steaguri urmaresc perpetuarea secularului joc al steagului si al mesajului etic pe care acesta il poarta, si anume pacea si prietenia.

O manifestare italiana moderna denumita „Moda e Musica Sotto le Stelle” va prezenta aspectul cosmopolit, istoria si cercetarea tehnica si creativa care au facut din industria modei italiene una dintre cele mai importante resurse ale Italiei.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro