Sari direct la conținut

Banii profesorilor deveni, dupa Pasti

Realitatea TV Deva

Autoritatile locale din municipiul Deva recunosc faptul ca nu vor putea plati banii cuveniti profesorilor pana la sarbatorile pascale. Si asta in conditiile in care cadrele didactice din toate celelalte 68 de localitati hunedorene si-au primit restantele.

Pentru a face rost de cele 28 de miliarde de lei vechi datorate profeso- rilor, primaria a fost sfatuita sa accepte de la Directia Judeteana de Finante Publice un transfer de fonduri din trimestrele viitoare pentru primul trimestru.

Directia economica a primariei s-a opus insa acestei solutii, motivand ca nu poate lua bani in avans fara sa stie ce fonduri va obtine in urma rectificarii bugetare care va avea loc in aceasta luna.

Dascalii deveni afirma in schimb ca decizia primariei nu le-a lasat alta sansa decat sa iasa in strada si sa protesteze, intreband autoritatile de ce au acceptat ca o lege aplicata in toata tara sa fie incalcata la Deva.

Profesorii isi revendica drepturile castigate in instanta, in urma unor procese prin care acuzau MInisterul Educatiei, Inspectoratul Scolar Judetean si Primaria Deva pentru calcularea gresita a salariilor in perioada anilor 2001-2003.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro