Sari direct la conținut

SUA: Obama prezinta un proiect de buget care ar putea reduce deficitul cu peste o mie de miliarde de dolari

HotNews.ro

Planul bugetar al presedintelui american Barack Obama pentru anul 2012 ar putea reduce deficitul cu 1.100 de miliarde de dolari pe parcursul a 10 ani. Republicanii nu se arata impresionati de masurile luate de Casa Alba si promit sa faca presiuni pentru o reducere mai insemnata a cheltuielilor, relateaza Reuters.

Casa Alba intentioneaza sa obtina doua treimi din economiile de 1.100 de miliarde de dolari prin reducerile de cheltuieli si o treime din venituri fiscale. Responsabilul pe chestiuni legate de buget al Casei Albe, Jack Lew, a declarat ca propunerea care va fi facuta publica luni va reduce deficitul bugetar la jumatate pana la sfarsitul primului mandat al lui Obama.

„Facem ceea ce face orice familie atunci cand se aseaza in jurul mesei din bucatarie: facem alegeri in ceea ce priveste nevoile noastre pentru viitor”, a declarat Lew pentru CNN.

Republicanii, care controleaza Camera Reprezentantilor, sustin ca reducerile propuse de Obama nu vor fi suficiente pentru a tine in frau deficitul federal aflat in crestere si promit ca planul lor va merge mai departe.

„Obama va prezenta maine un proiect de buget care va continua sa distruga locuri de munca prin cheltuieli prea mari, imprumuturi si taxe exagerate,” a spus John Boehner, purtatorul de cuvant al Camerei Reprezentantilor.

In Statele Unite ale Americii deficitul bugetar este estimat la 1.480 de miliarde de dolari in acest an fiscal, adica aproximativ 9,8% din PIB. Anul fiscal 2012 incepe la data de 1 octombrie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro