Inca un pas in procesul fuziunii dintre Romtelecom si Cosmote: Consiliul de Administratie al Romtelecom a aprobat rebrandingul companiei in T-Mobile – surse
Consiliul de Administratie al Romtelecom a aprobat marti rebrandingul companiei in T-Mobile (Deutsche Telekom), iar costurile cu acest proces s-ar ridica la 40 milioane de euro, a declarat pentru HotNews.ro o sursa apropiata acestui proces. Rebrandingul s-ar face atat pentru Romtelecom cat si pentru Cosmote, ambele companii controlate indirect de grupul german Deutsche Telekom, a spus sursa. Informatii privind rebrandingul celor doua companii apar joi si in ZF, care citeaza mai multe surse din piata.
- UPDATE1 Contactati de HotNews, reprezentantii Romtelecom si Cosmote nu au putut da detalii “Acesta este un subiect care tine de competenta actionarilor nostri. La acest moment, este prematur sa oferim detalii suplimentare”.
- UPDATE 2 Reprezentantii MSI au declarat pentru HotNews.ro: Am luat nota de informatiile publicate in mass-media pe aceasta tema. Reprezentantii Statului Roman in Consiliul de Administratie al SC. Romtelecom SA vor lua cele mai bune decizii strategice pentru profitabilitatea companiei.
Termenul estimat pentru finalizarea operatiunii de rebranding al celor doua companii este 12 septembrie, au declarat pentru ZF mai multe surse de pe piata.
Rebrandingul Romtelecom ar fi fost votat si de reprezentantii statului roman din CA-ul Romtelecom. Bugetul total al rebrandingului companiei de telefonie fixa ar fi de 10 milioane de euro, suma care include de la publicitate pana la remodelarea magazinelor, mai scrie ZF.
- Listarea pe bursa a actiunilor statului la Romtelecom ar urma sa fie facuta in acest an
Decizia autoritatilor vine inainte de finalizarea procesului de vanzare a actiunilor statului la Romtelecom. Romtelecom este detinuta de grupul elen OTE (54% din actiuni) si statul roman (46% din actiuni), iar actionarul majoritar al grupului elen este grupul german Deutsche Telekom.
Joi, 6 martie, fostul ministru al Comunicatiilor, Dan Nica, a declarat in conferinta de final de mandat ca a semnat luna trecuta contractul pentru servicii de consultanta in procesul de finalizare a privatizarii Romtelecom, unde statul detine 45,99% din actiuni si ca se asteapta ca in acest an sa fie listate pe bursa actiunile detinute de stat la Romtelecom.
- Pentru detalii cititi si: Vanzarea actiunilor pe care le mai detine statul la Romtelecom: Strategia si metoda de privatizare vor fi stabilite pana pe 11 august 2014. Termenul poate fi prelungit in functie de circumstante
Rebrandingul celor doua companii – inca un pas in procesul fuziunii dintre Romtelecom si Cosmote
Neamtul Nikolai Beckers, seful Romtelecom si Cosmote, a declarat in 5 iunie 2013, in prima sa conferinta de presa, de la preluarea mandatului, ca logica economica a fuziunii celor doua companii este evidenta si ca actionarii sunt in discutii constructive pe acest subiect, dar ca nu exista un cadru de timp stabilit. Incepand din septembrie 2013, cele doua companii au o echipa comuna de conducere.
Romtelecom si Cosmote au avut anul trecut venituri cumulate de peste 1,05 miliarde euro. Mai exact, Veniturile Romtelecom au fost de peste 609 milioane euro anul trecut, iar cele ale Cosmote Romania s-au situat la nivelul de 458 milioane euro, ambele companii avand scaderi usoare fata de 2012, arata raportul financiar al OTE Veniturile totale ale grupului OTE au scazut cu 6%, de la 4,33 miliarde euro, la 4,05 miliarde euro.
HotNews.ro a adresat in aceasta dimineata intrebari atat catre Ministerul pentru Societatea Informationala cat si catre Romtelecom Cosmote si vom reveni cu detalii imediat ce le vom primi.
Vom reveni cu amanunte