Sari direct la conținut

Utile: Peeling-ul cu faina de grau este indicat tenului incarcat; Alimentele ne influenteaza genele; Rasul ne fereste de bolile de inima, iar sforaitul, un semn al depresiei in cazul prescolarilor

HotNews.ro

Sarbatori pascale fara drumuri la urgenta. Indigestiile si pancreatitele sunt motivele pentru care romanii merg la medic in aceasta perioada. Pentru a evita drumul la spital de Sarbatori, specialistii ne sfatuiesc sa ne ridicam de la masa fara sa ne fi saturat si sa ne plimbam 10-20 de minute dupa ce-am mancat. Dupa o abstinenta de lunga durata, sistemul digestiv se obisnuieste si se adapteaza la alimentatia bogata in fructe si in legume si saraca in grasimi si in proteine animale. De Sarbatori, cele mai solicitate organe sunt pancreasul si colecistul, avertizeaza medicii. Articolul integral in Adevarul.

Peeling-ul cu faina de grau este indicat tenului incarcat. Peeling-urile reprezinta o forma mai „agresiva” de curatare a tenului. Acestea au scopul de a corecta anumite imperfectiuni, precum ridurile, urmele de acnee sau petele. De asemenea, peeling-ul ajuta atat la curatarea tenului in profunzime cat si la deblocarea porilor, lucru atat de necesar tenului incarcat. De regula acest tip de tratament se face intr-un cabinet de cosmetica cu ajutorul acizilor din fructe in concentratie mare sau a unor substante abrazive, precum cristalele de aluminiu, noteaza Gandul.

Alimentele ne influenteaza genele. Un Compendiu de terapie naturala de exceptie, semnat de trei nume mari in nutritie si medicina complementara, reuneste in paginile sale cele mai valoroase informatii privind nutritia, fitoterapia si cosmetica naturala. Cartea, aparuta la editura Medicala, este semnata de prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, farm. dr. Ovidiu Bojor si dr. Larisa Ionescu-Calinesti. Nutritia este in centrul atentiei profesorului Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Chimie Alimentara. Specialistul aduce argumente stiintifice prin care indeamna la schimbarea stilului nostru de viata si revenirea la modele naturale de alimentatie. Nutrigenomica – informatia matricei alimentare, Alimentatia si efectele sale metabolice, Siguranta alimentara a organismelor modificate genetic, Rolul grasimilor in alimentatia umana, dar si prezentarea macro si microelementelor sunt subcapitole deosebit de interesante, consemneaza Romania Libera.

Va simtiti stresati si obositi? Chiar daca bunatatile pregatite pentru masa de Paste va ademenesc, e indicat sa va stapaniti si sa evitati sa consumati multe grasimi si dulciuri, deoarece acestea epuizeaza organismul. Profitati de legumele de primavara si de verdeturi, care va vor conferi o senzatie de bine. De asemenea, nu uitati sa va si odihniti, dupa atata curatenie. Nu beti multa cafea si iesiti in parc seara pentru a va relaxa.Consumati vitamina C, pe care o puteti gasi in patrunjel si citrice, iar pentru perioade lungi folositi ginseng, relateaza Libertatea.

Rasul ne fereste de bolile de inima. Se stia ca rasul face bine. Ca e recomandat sa te mai amuzi din cand in cand, ca sa scapi de stres si sa nu mai vezi viata doar in nuante de alb si negru. Totusi, s-a descoperit acum ca rasul e mult mai bun decat se credea. Potrivit doctorului Berk de la universitatea Loma Linda din California, SUA, cateva minute de ras pe zi ajuta sistemul imunitar, ne apara de bolile de inima, de nivelul crescut al colesterolului si de alte cateva probleme de sanatate, noteaza Libertatea.

Sforaitul, un semn al depresiei in cazul prescolarilor. Copiii de varsta prescolara care sforaie sunt predispusi la depresie si anxietate, avand riscuri mai mari de a dezvolta probleme legate de limbaj si de capacitatea de concentrare, comparativ cu prietenii lor de aceeasi varsta care nu sforaie, se arata intr-un studiu efectuat pe un esantion de 43 de prescolari care sforaie cel putin o data sau de doua ori pe saptamana, potrivit informatiilor oferite de parintii lor, si pe 46 de prescolari care nu sforaie. Sforaitul este un simptom obisnuit al tulburarilor respiratiei din timpul somnului, cauzat de obstructionarea cailor nazale superioare, consemneaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro