Sari direct la conținut

Utile: Sexul prelungeste viata; Dieta cu apa calda si banane; Implanturi dentare complete in doar 5 ore; Un supliment nutritiv ajuta la multiplicarea celulelor stem

HotNews.ro

O femeie din nouă trece prin depresia post-partum, tulburare care le poate cauza micuţilor probleme emoţionale, dar îi poate afecta şi pe taţi. Depresia postpartum este cea mai frecventă problemă de sănătate care poate apărea la femei după naştere, susţin psihologii. În majoritatea cazurilor, simptomele încep să apară încă din timpul sarcinii. Riscul cel mai mare îl au femeile care au mai suferit de depresie sau de anxietate, cele cu copii cu comportament dificil, cele care au divorţat sau care şi-au pierdut locul de muncă. În pericol sunt însă şi femeile care mai au 2-3 copii ori cele care au neînţelegeri cu soţul. De depresie post-partum nu sunt scutiţi însă nici bărbaţii, afirma EvZ.

Cardiologul britanic Peter Wiesberg infirma ipoteza ca barbatii sunt predispusi la atacuri de cord in timpul unui act sexual, declarand ca nu exista nicio baza stiintifica pentru aceasta afirmatie. „In ce priveste activitatea inimii, sexul poate fi considerat un exercitiu fizic, comparabil cu o sedinta la o sala de fitness sau echivalentul activitatii de urcare si coborare pe trepte a doua etaje” – explica dr. Graham Jackson. Unul dintre cele mai ample studii asupra legaturii dintre sex si longevitate releva ca persoanele care au mai putin de un contact sexual pe luna au un risc dublu a muri prematur, in comparatie cu persoanele care obisnuiesc sa faca amor de doua ori pe saptamana. „Activitatea sexuala ofera protectie asupra sanatatii mai multor organe si aparate in special in cazul barbatilor, care resimt cel mai bine efectele dehidroepiandrosteronului (DHEA) – hormonul care asigura buna functionare a glandelor suprarenale, aflat la baza altor hormoni, cum ar fi estrogenul, testosteronul si progesteronul. Nivelurile DHEA cresc de trei ori peste limita normala imediat inaintea orgasmului si a ejacularii, ceea ce se traduce prin intinerirea celulelor, protejarea neuronilor de factorii degenerativi si, implicit, prin prelungirea duratei de viata a unui individ” – precizeaza dr. Sarah Brewer, citata de Romania Libera.

Lansata anul trecut pe web de o farmacista din Japonia, „The Morning Banana Diet” a devenit ultima moda in materie de diete; nutritionistii avertizeaza insa ca nu are niciun fundament stiintific. Dieta consta in consumarea unei banane (sau doua) in fiecare dimineata, inainte de micul dejun, alaturi de un pahar cu apa calda. Apoi, sustine Sumiko Watanabe, o farmacista din Osaka, se poate manca orice dupa bunul plac, in afara de dulciuri. Eficacitatea formulei, a explicat ea, consta in amidonul din banane, care ar facilita metabolizarea grasimilor, scrie Romania Libera.

Un nou tip de aparat de implantologie dentară, care vă poate pune toţi dinţii lipsă în numai cinci ore, se află şi în România. Medicii spun că noua tehnologie se adresează, în special, persoanelor care suferă de parodontoză, o boală care duce la pierderea dinţilor. În România, foarte multe persoane au probleme cu dinţii şi, „potrivit ultimelor statistici, în lume, 80% din oameni suferă de această afecţiune”, a precizat conf. univ. dr. Anca Dimitriu, şefa Catedrei de Parodontologie, scrie Gandul.

Un supliment nutritiv disponibil şi pe piaţa din România poate să multiplice celulele stem adulte, susţin specialiştii. Potrivit acestora, bolile neurologice, afecţiunile inimii, ale ochiului şi diabetul zaharat sunt câteva dintre maladiile în care terapia cu celule stem s-a dovedit eficientă. Celulele stem adulte sunt acele celule care se pot transforma în orice tip de celule ale organismului, îndeplinind funcţiile specifice ale acestora. „Noul produs natural este atât stimulator, cât şi protector al celulelor stem adulte. Terapia cu celule stem determină o creştere cu până la 50% a numărului acestor celule în organism, având efecte importante asupra sănătăţii pacienţilor afectaţi de boli grave, scrie Gandul.

Difteria, tusea convulsivă şi rujeola pot fi prevenite prin vaccinare încă de la naştere. Nu doar copiii trebuie vaccinaţi, ci şi adulţii. În cazul acestora, vaccinurile nu sunt obligatorii şi nici nu sunt acoperite din bugetul asigurărilor de stat. Vaccinul împotriva pneumoniei, neinclus în schema obligatorie, poate fi făcut în primul an de viaţă sau după doi ani. Vaccinarea la maturitate este recomandată în special adulţilor care trăiesc în medii sărace, celor care au sistemul imunitar slăbit (bolnavi cronici) sau celor care au avut mai mult de cinci parteneri sexuali. În cazul lor, riscurile de contractare a virusurilor hepatitice A şi B ori a virusului HIV sunt foarte mari. Şi cei care nu au suferit de bolile copilăriei şi nu au fost vaccinaţi trebuie să facă acest lucru, scrie Adevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro