Sari direct la conținut

Utile: A inceput programul turistic «O saptamana la munte»; Vitamina D, benefica pentru fertilitatea femeilor; Scoala de mame perfecte, iar grasimea de pe burta creste riscul decesului

HotNews.ro

Sindromul metabolic. Cei care consuma grasimi nesanatoase si sucuri risca sa faca diabet si boli cardiace, incluse intr-un nou tip de sindrom. Hamburgerii si sucurile acidulate „va omoara“ pe furis. Sunt alimente pline de grasimi si zaharuri rele, care conduc la o serie de boli grave, printre care hipertensiunea, bolile cardiace, obezitatea, nivelul crescut de grasimi din sange, rezistenta la insulina, diabetul. Toate aceste afectiuni au fost catalogate, mai nou, drept „sindrom metabolic“, iar din cauza numarului mare de bolnavi poate fi considerat un sindrom al secolului. In mai multe farmacii din Bucuresti, Brasov, Ploiesti, Timisoara si Cluj se desfasoara, pana la sfarsitul acestei luni, o campanie de educare si preventie in privinta acestuia. Cum sa va feriti de pericolele cauzate de sindromul metabolic va invata medicul endocrinolog Mihaela Pena, medic specialist Hyperclinica MedLife Unirii, noteaza EVZ.

Grasimea de pe burta creste riscul decesului. Persoanele care au grasime in zona abdominala sunt supuse risculului de deces din cauza bolilor specifice obezitatii, chiar daca indicele de masa corporala are o valoare normala, potrivit unui studiu al Institutului German de Nutritie. Indicele de masa corporala este un instrument de evaluare a greutatii corporale, iar calcularea sa se face in functie de greutatea corporala si de inaltime. Valorile normale ale IMC sunt cupinse intre 18,5 si 24,9, scrie Romania Libera.

Vitamina D, benefica pentru fertilitatea femeilor. Vitamina D ar putea fi benefica pentru femeile care nu pot ramane insarcinate, pentru ca aceasta vitamina ajuta la stabilizarea perioadelor regulate la femeile cu problemele de ovulatie, precizeaza cercetatorii americani. Specialistii au analizat 67 de femei care aveau probleme cu ovulatia sau care au fost diagnosticate cu sindromul ovarului polichistic. Oamenii de stiinta de la Societatea Americana pentru Medicina Reproducerii le-au facut diverse analize, iar in urma acestora au constatat ca doar sapte la suta dintre subiecti aveau un nivel normal de vitamina D in organism, informeaza Gandul.

Scoala de mame perfecte. O doctorita din Timisoara le explica tinerelor cupluri cum sa devina parinti de nota 10. „Sfaturile babesti nu sunt totdeauna cele mai bune“, spune ea. Ioana Vartosu are 29 de ani, este medic si tanara mama si a gandit un curs special ce condenseaza, in numai 75 de minute, toate cunostintele necesare unor tineri care se pregatesc sa devina parinti. Asemenea unui curs de la facultate, e structurat pe teme, iar examenul final are loc la maternitate, odata cu venirea pe lume a copilului. „Ne pregatim sa devenim parinti inca din copilarie, din jocurile noastre, din identificarile cu propriii nostri parinti“, sustine doctorita, scrie EVZ.

Gripa, pe Internet. Epidemiile vor fi depistate cu zece zile mai devreme. Cu ajutorul internetului, epidemiile de gripa pot fi anticipate, cu ajutorul pacientilor, cu zece zile mai devreme. Epidemiile de gripa sau de alte boli transmisibile vor putea fi localizate, mai repede decat in prezent, cu ajutorul motorului de cautare pe internet Google, potrivit cotidianului „New York Times“. Oficialii de la Google pretind ca au depistat un nou „simptom“ al gripei, lucru care ar putea ajuta autoritatile din domeniul sanitar in detectarea epidemiilor cu pana la zece zile mai repede decat metodele actuale. Google se bazeaza pe faptul ca oamenii, la primele semne ale gripei, acceseaza internetul in cautarea unor remedii. Prin contorizarea cuvintelor ce fac referire la gripa, Google poate estima zonele de raspandire a cazurilor si nivelul epidemiei folosind noul serviciu Google Flu Trends. Fata de procedurile actuale de anticipare a epidemiilor, bazate pe raportarile medicilor, Google primeste informatiile direct de la pacienti, procesarea datelor este mai rapida, iar interventia autoritatilor, mult mai eficienta, scrie Gardianul.

A inceput programul turistic «O saptamana la munte». Programul turistic “O saptamana la munte” se deschide astazi, biletele fiind disponibile la agentiile de turism din toata tara. “Biletele au fost puse in vanzare incepand de astazi, iar detalii privind hotelurile si agentiile intrate in acest program sunt disponibile pe site-ul www.fptr.org”, a declarat Daniel Vasilescu, presedintele Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc. Pentru perioada 16 noiembrie-19 decembrie vor fi 2.400 de sejururi in 18 hoteluri, informeaza Libertatea.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro