Utile: 10 metode pentru a ne simti mai plini de energie; Cum sa reduci colesterolul din alimentatie; Unde ne tratam de stres
10 metode pentru a ne simti mai plini de energie 1) Muzica ne afecteaza atat starea de spirit, dar si sanatatea fizica. Sunetele armonizate intr-un cantec, de pilda, sunt foarte utile persoanelor care prezinta tulburari mentale sau afective, dar si pacientilor care sufera de boli psihosomatice, cum ar fi astmul sau problemele de nutritie. Meloterapia are o vasta zona de actiune si se foloseste de catre specialisti pentru calmarea sistemului nervos. 2) Stati la birou cu ochii pe fereastra si priviti in gol? Evident, timp pierdut aiurea. In loc de asta, specialistii spun ca n-ar fi rau ca in astfel de momente pur si simplu sa puneti mana pe telefon si sa formati numarul unui prieten. Conversati. In final, stabiliti o intalnire. Veti simti cu siguranta o unda de dinamism si o noua pofta de viata care va face sa dispara moleseala si plictiseala resimtite cu doar cateva minute inainte. 3) V-ati plictisit de aceeasi cafenea la care va intalniti cu amicii? Deja va enerveaza figura chelnerului care uita sa schimbe scrumiera sau vi se pare ca trage cu urechea cand va serveste la masa? Nu-i nicio problema, aveti alternative. De pilda, planuiti o petrecere surpriza la dumneavoastra acasa, fara sa aveti nevoie de o ocazie speciala. Cu siguranta nu veti fi refuzat din aceasta cauza. O schimbare de decor s-a dovedit ca schimba aproape instanateu dispozitia unei persoane. Faceti o pauza si iesiti macar pentru cateva minute afara, pe strada sau intr-un parc. Intindeti-va muschii si respirati aerul proaspat. Veti simti o eliberare de stres si o limpezire a mintii, scrie Romania Libera.
Cum sa reduci colesterolul din alimentatie Pentru a tine sub control colesterolul, specialistii recomanda o alimentatie bazata pe continutul de colesterol al alimentelor. Astfel, 100 g rinichi de vita contine 375 mg de colesterol, 100g ficat de vita are 300 mg colesterol, 100 g tort contine 260 mg colesterol, 100 g unt are 250 mg, iar un ou fiert are 225 mg de colesterol. Alimente cu un continut mai scazut de colesterol sunt: 100 g friptura de vaca si 100 g carne de miel – 70 mg, 100 g carne de pasare – 60 mg, 100 g inghetata – 45 mg, 30 g branza grasa – 27 mg si 30 g cascaval – 19 mg. Totodata, nutritionistii spun ca legumele, fructele, cerealele, verdeturile, nucile si uleiurile vegetale nu contin colesterol. Specialistii mentioneaza ca dieta este in stransa legatura cu viata activa a unei persoane, scrie Gandul.
Geneticienii au creat celulele care ucid virusul HIV Cercetatorii britanici si americani au reusit sa obtina prin cercetari genetice de laborator cel mai eficient mecanism de aparare a organismului impotriva virusului HIV. Celulele produse in laborator pot anihila virusul HIV chiar si dupa ce s-au produs mutatii genetice. Celulele ucigase omoara virusul HIV sau il forteaza sa-si modifice proprietatile. Aceasta noua structura genetica inventata a fost botezata “Killer T-cells”, afirma Gardianul.
Cancerul pulmonar, scris in gene Cercetatori din 18 tari au analizat variatiile genetice ale ADN-ului a peste 15.000 de persoane si au reusit sa identifice predispozitia genetica vinovata de aparitia cancerului pulmonar. Noua regiune cromozomica contine doua gene implicate in aceasta predispozitie. Variatiile lor cresc riscul de aparitie a cancerului pulmonar cu pana la 60%, afirma Click.
Unde ne tratam de stres Persoanele care nu mai fac fata situatiilor stresante se pot trata intr-o clinica specializata din Capitala. Stresul se poate diagnostica in orice cabinet de psihoterapie. De aproape un an insa, in Romania s-a infiintat o clinica specializata, unde stresul se trateaza cu fitness emotional. In Europa, stresul ocupa locul al doilea in topul bolilor profesionale. De cele mai multe ori, pacientii care invoca stresul ca factor principal pot suferi de afectiuni mult mai grave.Cu toate ca romanii se plang ca sunt stresati, nu sunt consecventi in urmarea unui tratament, sustin specialistii, informeaza Adevarul.