Sari direct la conținut

Computerul, asociat cu glaucomul

HotNews.ro

Folosirea indelungată a computerului, mai ales in cazul miopilor, ar putea fi asociată cu glaucomul, boală ce poate provoca pierderea ireversibilă a vederii, transmite BBC online.

Glaucomul este provocat de creşterea presiunii intraoculare şi dacă este netratat poate duce la pierderea vederii. Studiul, publicat in Journal of Epidemiology and Community Health, a fost efectuat pe 10.000 de angajaţi japonezi.

Dr. Masayuki Tatemichi, de la Toho University School of Medicine, şi colegii săi, au testat vederea angajaţilor a patru companii japoneze. Participanţii au fost rugaţi să completeze chestionare privind folosirea computerului acasă şi la serviciu şi antecedentele oftalmologice.

Apoi, angajaţii au fost impărţiţi pe grupe in funcţie de timpul petrecut in faţa computerului.

Cei mai predispuşi la hipermetropie şi miopie sint cei care folosesc calculatorul de mult timp şi mai multe ore pe zi, iar o treime dintre aceştia sint suspecţi de glaucom. Cei mai mulţi dintre ei sint bărbaţi şi tineri.

Glaucomul este cea mai importantă cauză de orbire ireversbilă din lume, afectind peste 500.000 de persoane numai in Marea Britanie.

Cercetătorii spun că rezultatele lor trebuie confirmate şi de alte studii, deoarece majoritatea participanţilor au fost bărbaţi şi defectele lor de vedere nu au fost măsurate.

In plus, oftalmologii au subliniat că numărul cazurilor de miopie din Japonia este mai mare decit de obicei şi că acest defect este un factor risc cunoscut in cazul glaucomului.

Ca măsură de precauţie, specialiştii recomandă celor care folosesc computerul mai multe ore pe zi să meargă regulat la oftalmolog, deoarece dacă este detectat din timp, glaucomul este mult mai uşor de tratrat.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro