Sari direct la conținut

Iliescu vede „diversionisti” in presa

Evenimentul Zilei

Presedintele Ion Iliescu a explicat ieri ca, in urma cu o zi, la Cimpina, nu ar fi criticat toata presa, ci numai pe “diversionistii” din mass-media, catalogind drept “total neavenita” solidaritatea de breasla a ziaristilor fata de afirmatiile sale.

Interpelat in legatura cu aprecierile critice la adresa presei, seful statului a aratat ca nu a criticat mass-media, ci doar “anumiti oameni din presa care se tin numai de provocari si diversiuni”. Iliescu a accentuat: “E o diversiune si diversionisii din presa i-am criticat, nu presa in ansamblu”, a subliniat presedintele.

In opinia sa, e “total neavenita” o reactie de solidaritate cu “tot ceea ce este mai neprofesionist si negativ in presa romana”. Seful statului este insa convins ca “nu asta inseamna solidaritate de breasla. Breasla trebuie sa stie sa se debaraseze de asemenea uscaturi”.

Presedintele a acuzat apoi si un cotidian central: ““Ziua” si-a facut din asta un titlu de glorie: sa tot intretina o campanie de discreditare a lui Iliescu: “Iliescu-KGB””. Iliescu este convins ca ziarul citat “apeleaza la niste figuri obscure pe planul moralitatii, ca sa consacre niste afirmatii cu totul idioate, care nu-si au locul”.

Presedintele a incercat apoi sa ofere lectii de jurnalism, asa cum il vede el: “Una este presa si critica de presa si exprimarea unor opinii, si alta este provocarea, diversiunile, calomniile”. Iliescu a incheiat: “Asa ceva nu pot sa aprob si nu consider ca asta inseamna libertatea presei. Inseamna degradarea presei”.

Directorii si editorii mai multor publicatii importante au criticat ieri afirmatiile lui Iliescu referitoare la articolele critice la adresa acestuia. La Cimpina, dupa ce a spus ca “am experienta: de 15 ani m-au frecat in fel si chip”, seful statului a adaugat: “Ciinii latra, caravana trece”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro