Sari direct la conținut

TAROM cauta partener pentru construirea unui nou hangar

Gardianul

Compania TAROM va infiinta o companie mixta impreuna cu un operator aerian sau cu o firma importanta de intretinere si reparatii de aeronave, pentru construirea unui nou hangar si pentru cresterea numarului de contracte cu operatori straini.

„TAROM detine in prezent autorizatiile necesare pentru realizarea lucrarilor de intretinere si reparatii la mai multe tipuri de aeronave”, a declarat Sever Bucur, directorul tehnic al TAROM, citat de Mediafax.

Anul trecut, TAROM a incasat 6,5 milioane de dolari din lucrarile de reparatii si intretinere realizate pentru companiile straine, profitul ridicandu-se la 3,2 milioane de dolari.

Compania detine autorizatiile necesare de la autoritatile europene si americane din domeniu pentru lucrari de reparatii la aeronave de tip Boeing 737, Airbus A310, Boeing 707 si ATR 42/72, precum si pentru intretinerea aparatelor Airbus A320.

„Avem deja o propunere de la o companie aeriana europeana care doreste sa coopereze pentru construirea celui de-al doilea hangar si sa asigure noi contracte cu parteneri straini. Lucrarile de reparatii si intretinere sunt platite in Europa cu peste 50 euro pe ora, in timp ce in Romania, costul este de circa 30 euro”, a spus Bucur.

Potrivit unui anunt al TAROM, firmele interesate de acest proiect pot depune scrisori de intentie pana la data de 31 ianuarie 2005.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro