Sari direct la conținut

Campania murdara a ajuns la apogeu

Cotidianul

Campania murdara a PSD care speculeaza tema homosexualitatii e orientata exclusiv impotriva Aliantei D.A. si a candidatului acesteia, Traian Basescu. Acesta, intr-un moment de sinceritate oarecum naiva, declarase pe un post de televiziune, raspunzind unei intrebari puse in studio, ca el nu incrimineaza homosexualitatea, dimpotriva.

PSD a preluat tema si a speculat-o de atunci incolo in cele mai diverse si murdare moduri. De la tiparirea si raspindirea de afise si fluturasi, la difuzarea pe Internet a unor imagini trucate cu Basescu in postura de homosexual pina la organizarea de spectacole gen teatru de strada avindu-i ca personaje pe Basescu si pe alti candidati ai Aliantei.

Spectacol grotesc la Focsani

Ultimele zile au atins paroxismul. La comanda PSD, tipografii din Bucuresti si Constanta au realizat, conform declaratiei lui Traian Basescu acordate ziarului „Cotidianul“, „intr-un tiraj de circa 8 milioane de exemplare“, afise calomnioase la adresa sa avind ca slogan: „Sodomia salveaza Romania“.

Ieri, la Focsani, pesedistii locali au pus la cale un spectacol grotesc, cu o asa-zisa casatorie intre homosexuali. Doi adolescenti, dintre care unul imbracat in rochie de mireasa, au jucat rolul tinerilor casatoriti, insotiti de un „alai“ de 10 copii, plus citiva instrumentisti pe post de taraf de lautari.

Grupul era dotat cu pancarte pe care scria: „Spune duminica DA si-o sa vii la nunta mea“ sau „Nasul Nini sa traiasca, baietii sa se iubeasca“. Nini Sapunaru este unul dintre candidatii in judetul Vrancea pe listele Aliantei D.A. Majoritatea celor din grup erau elevi din Odobesti, adusi de mai multi angajati ai Primariei in 3 masini.

„Alaiul“ si-a inceput periplul in Piata Unirii, unde tocmai se adunasera peste 100 de elevi din liceele focsanene pentru a marca Ziua mondiala impotriva violentei. Organizatorii i-au alungat pe intrusi, care si-au continuat traseul prin oras, sub privirile indulgente ale unui echipaj de Politie.

„Nuntasii“ le-au impartit trecatorilor covrigi si pliante in care se arata ca Traian Basescu se afla in conflict cu Biserica Ortodoxa deoarece ar fi de acord cu casatoriile intre homosexuali. Punctul final al traseului a fost sediul Aliantei D.A. din Focsani, in fata caruia s-a destupat o sticla de sampanie si s-a lasat o cutie cu covrigi.

Dupa citeva minute de chiuit, elevii au fost luati de masinile angajatilor de la Primaria Odobesti.

Nastase se face ca ploua

Nici una dintre actiunile de acest gen nu au fost dezaprobate nici de Adrian Nastase, nici de alt membru al conducerii Uniunii PSD+PUR. Intrebat acum citeva zile de reporterii „Cotidianul“ cum comenteaza aparitia si distribuirea de afise calomniatoare cu Basescu „exploatat“ in postura de homosexual, Adrian Nastase a declarat senin: „In Constanta este o lume aparte.

Cei de acolo au campania lor, asa considera ei ca este mai inventiva. Noi nu o sa intram foarte puternic pe aceasta campanie negativa, dar o sa raspundem punctual. Tema in sine e lamurita din punct de vedere al dezincriminarii homosexualitatii. La nivel central, aceasta campanie negativa nu se desfasoara. La nivel local insa, colegii nostri reactioneaza“.

Plingere la Consiliul pentru Combaterea Discriminarii

Pina in prezent, exista o singura reactie publica impotriva strategiei murdare a PSD, din partea Agentiei de Monitorizare a Presei. Organizatia condusa de Mircea Toma a inaintat in aceste zile o sesizare la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii prin care cere acestei institutii sa analizeze afisul PSD si sa se pronunte daca reprezinta un act de discriminare pe criterii sexuale.

Razvan Martin, asistent programe in domeniul protectiei minoritatilor si libertatii de exprimare din cadrul Agentiei de Monitorizare a Presei, ne-a declarat ieri ca utilizarea unor asemenea mesaje discriminatorii e cu atit mai grava cu cit vine „din partea unui partid care a aprobat legislatia antidiscriminare, un partid ce se declara european si modern, dar care nu da dovada ca respecta

principiile democratiei si tolerantei“.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro