Sari direct la conținut

Cauzele decesului lui Yasser Arafat constituie in continuare secret medical

HotNews.ro

Secretul medical in legătură cu cauzele bolii şi morţii preşedintelui Autorităţii Palestiniene, Yasser Arafat, va continua să fie respectat, a anunţat, luni, purtătorul de cuvint al Ministerului francez de Externe, citat de AFP.

„Secretul medical continuă să se impună şi nu am nimic altceva de adăugat”, a declarat Herve Ladsous, intrebat despre consecinţele menţinerii acestui mister.

Medicii nu au dezvăluit incă natura bolii de care suferea Yasser Arafat, fapt care alimentează zvonurile cu privire la cauzele morţii sale. Palestinienii consideră că liderul lor a fost otrăvit de Israel, cu ajutorul unei substanţe nedetectabile.

Totuşi, ipoteza otrăvirii a fost dezminţită in mai multe rinduri de responsabilii palestinieni.

Cu toate acestea, şeful biroului politic al organizaţiei radicale islamiste Hamas, Khaled Meshaal, a acuzat Israelul că „a otrăvit singele” liderului palestinian, reamintind că el insuşi a fost victima unei tentative de otrăvire, cind agenţii israelieni au incercat să il asasineze in Iordania.

Cu ocazia funeraliilor organizate vineri, in Cisiordania, tinerii palestinieni scandau: „De la Ramallah la Paris, ştim că ne-au otrăvit preşedintele”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro