Ce putem vedea saptamana acesta in Bucuresti / Conferinte despre Inteligenta Artificiala, TaxEU Forum 2011 si Istoria rock-ului spusa de un filosof
Andrei Plesu in dialog cu Adam Michnik la Ateneul Roman, AI-MAS Winter Olympics (vor participa reprezentanti ai Facebook, Google si Adobe), conferinta „Vulcanescu si Noica. Intre Cuvant si concept” (invitat Sorin Lavric), Conferintele de la Sosea – „Suna clocoticii-n iarba: incepe coasa. Practici agricole si biodiversitate”, dezbaterea „Pro sau contra anularii taxei radio-TV?”, lansarea celei de-a doua editii a volumului „Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate” de Alin Muresan, dezbaterea „Cum ar arata viata fara fotografie” (invitat Dan C. Mihailescu), ateliere de vorbire in public si de introducere in bunele maniere, o petrecere tematica a carei singura conditie este sa porti ochelari, precum si un concert Phoenix in care trupa va canta melodii in engleza si cover-uri celebre – sunt cateva dintre cele mai interesante evenimente ce au loc saptamana aceasta in Bucuresti.
In perioada 14-24 februarie se desfasoara editia a-2-a a festivalului de dragoste Dragolentin, precum si ciclul de spectacole cu intrare libera „Zece Zile de Iubire”. Detalii aici.
Pe 19 si 20 februarie, pasionatii si dezvoltatorii de tehnologie in Inteligenta Artificiala (IA) se reunesc la Bucuresti, la cea de-a doua editie a AI-MAS Winter Olympics. Evenimentul aduna la un loc reprezentanti ai: Facebook (Palo Alto, USA), Google (Zurich), Adobe, Serious Game Institute (Coventry, UK), 11 universitati de top din Romania si multi altii, pentru a expune tehnicile IA utilizate tot mai mult in viata de zi cu zi.
AI-MAS Winter Olympics va avea loc in Facultatea de Automatica si Calculatoare, Universitatea Politehnica din Bucuresti, iar intrarea este libera la oricare dintre sectiuni.
Conferinta care isi propune sa arate aplicabilitatea tehnicilor folosite in IA poarta anul acesta numele „AI: Discuss and Discover”. In cadrul acesteia, parteneri ca Facebook, Google, Adobe, TeamNet, Vector Consulting, AquaSoft si Serious Games Institute, impreuna cu reprezentanti ai lumii academice, vor prezenta si vor dezbate teme de IA de interes actual.
In dupa-amiaza zilei de 19 februarie va avea loc „AIdeas”, sectiunea care ofera tinerilor implicati in cercetare posibilitatea de a-si prezenta ideile originale, in materie de IA, in fata unui public si a unei comisii. Autorii celei mai captivante idei vor fi premiati cu 1000 de euro, folositi pentru decontarea participarii la o conferinta internationala cu un articol asociat ideii prezentate.
Citeste mai multe despre AI-MAS Winter Olympics 2011.
Pana pe data de 19 februarie, Secreto Wine Club (Str. Poet Sihleanu Alexandru nr. 3) organizeaza evenimentul Blind Wine Dinner. „Cina se va servi intr-o camera intunecata, unde clientii sunt legati la ochi cu o esarfa de satin neagra. Astfel acestia vor avea ocazia sa “vada” mancarea cu celelalte simturi. Conceptul de “blind dinner” porneste de la o idee cat se poate de simpla: odata ce unul dintre simturi este anihilat, celelalte se accentueaza pentru a mentine la un nivel ridicat perceptiile clientului despre ceea ce se intampla in jur. Iar pentru ca mancarea antreneaza in primul rand mirosul, gustul si simtul tactil, maximizarea acestora nu poate decat sa amplifice experienta culinara si placerea aferenta”.
„Evenimentul incepe la ora 19.00. Clientii sunt primiti cu sampanie si timp de jumatate de ora se fac prezentarile si reprezentantii clubului vor explica modul in care se va desfasura seara. La ora 19.30 clientii vor fi legati la ochi si se va incepe servirea cinei. Meniul este unul de degustare si contine 7 feluri de mancare insotite de cate un pahar de vin special ales de catre somelierul nostru, pentru ca toate preparatele sa fie puse in valoare. Vor exista si cateva pauze in care clientii pot fi dezlegati la ochi, daca doresc. Exista zone in club, foarte slab luminate unde clientii vor putea fuma daca doresc. Cina dureaza aproximativ doua ore”.
Citeste mai multe despre Blind Wine Dinner aici.
In zilele de 17 si 18 februarie, la Crowne Plaza Hotel se desfasoara a cincea editie a TaxEU Forum 2011, in cadrul careia se vor desfasura 2 sesiuni de conferinta si 8 seminarii specializate, dedicate celor mai actuale subiecte din zona fiscalitatii: regimul impozitarii directe si indirecte, noile reglementari in materie de TVA si impozit pe profit, schimbarile legislative prevazute in Codul Fiscal si in Normele de Procedura Fiscala. Detalii si program aici.
Cu ocazia implinirii unui an de existenta, DanaArtGallery organizeaza 4 expozitii simultan in patru spatii diferite din Bucuresti, care vor putea fi vizitate in perioada 14 februarie – 3 martie.
„Dor de Viu” este primul eveniment – expozitie de arta textila – unde va expune artista Ramona Stanca Vartosu. Vernisajul va avea loc la Teatrul Masca pe 19 februarie, ora 17:00.
„Al doilea eveniment va fi reprezentat de expozitia de pictura „Elemente” de Valeria Diaconu. Picturile vor fi expuse la Opera Nationala Bucuresti si vom petrece impreuna la vernisajul din 21 februarie, ora 18:00.
Hotel Epoque, un spatiu nou si elegant, va gazdui cel de-al treilea eveniment numit „…O Lume…”, unde picturile Mirelei Iordache vor fi expuse timp de trei saptamani. Va invitam la vernisajul din 22 februarie, ora 18:00.
Pentru marele final am pastrat o expozitie de grup unde cinci artisti isi vor prezenta lucrarile: Andra Nenciu (grafica), Matei Crisan (grafica), Daniel Craciun (pictura), Eugen Vasile Iovan (pictura) si Catrina Vasile (sculptura). La Scena va fi gazda noastra pentru acest eveniment. Va asteptam la vernisajul din 24 februarie, ora 18:00 pentru a sarbatori impreuna un an de existenta DanaArtGallery”. Detalii aici.
Luni, 14 februarie
- Conferintele de la Sosea – „Suna clocoticii-n iarba: incepe coasa. Practici agricole si biodiversitate” – Muzeul Taranului Roman – 18:00 – oseaua Kiseleff nr. 3 – Moderator: Vintila Mihailescu (antropolog). Invitati: Anna Dahlström (istoric al agriculturii, Institutul de Biodiversitate, Uppsala, Suedia), Tommy Lennartsson (biolog, Institutul de Biodiversitate, Uppsala, Suedia), Anamaria Iuga (etnolog, MTR). Detalii aici.
- Andrei Plesu in dialog cu Adam Michnik – 18:30 – Ateneului Roman – Adam Michnik este istoric, eseist si jurnalist polonez – Intrarea este pe baza de bilet (5 lei), care se poate achizitiona de la casa de bilete a Ateneului Roman. Detalii aici.
- Lansarea romanului ”Armata Salvarii”, de Abdellah Taia – Art Jazz Club – 18:00 – Abdellah Taia, singurul scriitor arab castigator al Premiului Flore – Invitati la evenimentul de lansare sunt Cristina Bazavan, redactor-sef TABU, Florin Buhuceanu, presedintele Asociatiei ACCEPT si Alexandru Matei, eseist si critic literar.
Marti, 15 februarie
- Atelierul „Istoria rock-ului spusa de un filosof” – Shift Pub – 18:30 – Str. General Eremia Grigorescu nr. 17 – Lector: Sebastian Grama, profesor de filosofie, pasionat de teatru si muzica rock. Detalii aici.
- Pro sau contra anularii taxei radio-TV? Cu Andi Lazescu (presedinte-director general TVR) si Ioana Avadani (CJI) – Moderator: Horea Badau – Club A – 19:00 – Str. Blanari, nr. 14 – Intrarea libera
- Lansarea celei de-a doua editii a volumului Pitesti. Cronica unei sinucideri asistate, de Alin Muresan – Aula Magna a Facultatii de Drept a Universitatii din Bucuresti – 18:00 – Pitesti. „Cronica unei sinucideri asistate reprezinta o analiza amplu documentata a evenimentelor petrecute la Pitesti, dar si in alte penitenciare de acelasi tip in perioada 1948-1951, cind fenomenul „reeducarii” a atins apogeul” – La discutiile moderate de Sorin Lavric vor participa, alaturi de autor: Ioan Stanomir, Cristian Filip, Nicolae Margineanu. Detalii aici.
- Atelier de vorbire in public cu Ana-Maria Karina Nagy actrita, trainer si producator TV – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – Str. Caimatei 20, et. 3 – Numar ateliere: 4. Detalii aici.
- Concert de jazz cu Milo Suchomel Internetional V4 Quintet – Hard Rock Cafe – 21:00 – Intrarea la concert este libera. Detalii aici.
- Introducere in Bunele Maniere – atelier teoretic si practic cu Silvia Timofte – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – Str Caimatei nr 20, etaj 3, zona Piata Rosetti. Detalii aici.
Miercuri, 16 februarie
- Concert Alina Manole – Music Hall – 21:00 – Nicolae Titulescu 171 (colt cu Grivita) – aftershow cu trupa Everplay. Detalii aici.
- Petrecere tematica „Retrospecs” – Chat Noir Club – 22:00 – Str. Blanari Nr. 5 – „Gandita sub motto-ul „I wear my sunglasses at night”, Retrospecs este o petrecere tematica a carei singura conditie este sa porti ochelari, fie ca-ti porti ochelarii de soare preferati sau ai o constumatie speciala sau pana si ochelarii pe care-i porti la birou”. Intrarea libera. Detalii aici.
Joi, 17 februarie
- Vulcanescu si Noica. Intre Cuvant si concept – Clubul Taranului – 18:00 – Soseaua Kiseleff nr. 3 – a doua conferinta din seria de conferinte „Mircea Vulcanescu” – Invitat: Sorin Lavric (scriitor si traducator), moderator Mihai Gheorghiu (cercetator MTR). Detalii aici.
- Atelier despre folclor si lumea taranilor – Lector: Laura Jiga Iliescu – Fundatia Calea Victoriei – 18:30 – Str. Caimatei 20, et 3 – numar ateliere: 8, frecventa: saptamanal. Detalii aici.
- Dezbatere Unu si Unu – Fresh literar de club – „Cum ar arata viata fara fotografie” de Ion Cucu. Invitat: Dan C. Mihailescu – Club A – 19:00 – Str. Blanari, nr. 14
- Trupa byron lanseaza albumul „Perfect” – The Silver Church – 22:00 – Calea Plevnei, 61 – invitati: Grimus – „Tracklist-ul albumului „Perfect” contine reorchestrari si adaptari dupa cunoscute piese romanesti”. Detalii aici.
- „The History of Jazz” cu Irina Conti’s Band – La Historia 1 – 20:00 – Sfantu Dumitru 3
- Concert Florin Chilian – Club La Muse – 22:00 – Lipscani 53
Vineri, 18 februarie
- Concert Phoenix – Hard Rock Cafe – „un concert special in care veti putea asculta cele mai frumoase cantece in engleza ale trupei, cat si cover-uri celebre”. Detalii aici.
Sambata, 19 februarie
- Managementul furiei stresului si metode de relaxare – Coordonator workshop: Psiholog-trainer Victor Toriani Gorea – Sediul Clinicii Aquamarin din Bucuresti – 10:00-16:00 – Bd. Decebal nr. 6, sector 3, zona Piata Alba Iulia – Participanti: Orice persoane interesate de dezvoltare personala. Detalii aici.
- Cea de-a treia etapa a Concursului „Drumul spre celebritate” – Palatul Mogosoaia – 11:00 – La competitie vor participa 6 tineri contrabasisti din Resita, Targu Mures, Baraolt, Chisinau si Bucuresti. Invitat special: Stefan Thomasz, profesor la Universitatea Nationala de Muzica din Bucuresti. Detalii aici.
- In DUB we trust – Atelierul de Productie – 22:00 – Splaiul Unirii, 160 – „Cele 10 ore de muzica, construite de 18 artisti, vor fi impartite intre trei trupe live Ragana (Polonia), iLLBiLLY HiTEC (Germania), Kaly Live Dub (Franta), si doua Dj seturi realizate de Dani (warm-up) si Matze (after party). Detalii aici.
(Surse: facebook, webPR.ro, evenimente-bucuresti.ro, 24fun.ro)