Sari direct la conținut

Despre depozite la termen si comisioanele de retragere numerar

HotNews.ro

Depozitele la termen, au devenit in ultima perioada din ce in ce mai tentante pentru persoanele fizice, multe dintre dobanzile pe care acestea le poarta sarind de pragul de 10%. Pe fondul recentelor cresteri ale dobanzilor practicate pentru depozitele la termen de catre banci, analistii FinZoom au facut un studiu al comisioanelor de retragere numerar practicate de institutiile financiare, comisioane ce se pot dovedi daunatoare castigului obtinut de catre posesorii de depozite.

Acest comision de retragere numerar se retine in momentul retragerii banilor din contul detinut la banca, fiind practicat de catre majoritatea bancilor, pentru depozitele la termen in cazul retragerii banilor inainte de implinirea termenului contractat.

In functie de modul in care se practica acest comision institutiile financiare erau pana de curand impartite in 2 categorii: cele care practica comision de eliberare 0% in ziua scadentei si cele care practica acelasi comision de retragere numerar atat la data scadentei cat si la orice data anterioara sau ulterioara termenului depozitului.

In ultima vreme, unele institutii financiare au inceput insa sa nu mai perceapa acest comision nici in cazul desfiintarii depozitului inainte de data scadentei. In aceasta din urma categorie se regasesc produsele Alpha Bank, ATE Bank si RBS Romania institutii financiare care nu percep comisioane pentru retragerea de numerar in orice moment si Intesa Sanpaolo Bank (0% pentru retrageri in moneda nationala a sumelor mai mici de 30.000 lei si pentru retrageri in valuta a sumelor mai mici de 8.000 euro, 0.20% pentru sume care depasesc aceste plafoane in orice moment).

Citeste mai mult si comenteaza pe site-ul FinZoom.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro