Gabriel Sandu: Ministerul Comunicatiilor nu poate lucra cu mai putin de 126 de angajati. Inca 12 oameni vor fi disponibilizati din centrele subordonate
Ministerul Comunicatiilor a ajuns de la 252 de angajati anul trecut la 126 de angajati in prezent, locuri ocupate, si nu vor mai fi alte disponibilizari pentru ca sub acest nivel chiar nu se mai poate lucra, a declarat marti Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor. In urma cu cateva saptamani, ministrul anuntase ca va disponibiliza 25% din cei 149 de angajati ai ministerului. Pe de alta parte, Sandu a mai anuntat marti ca in subordinea ministerului va ramane in singur centru national, 12 angajati urmand sa fie disponibilizati in urma acestei masuri.
„Am reconfigurat tot ministerul si am ajuns de la 252 angajati anul trecut la 126 de angajati in prezent. La minister nu vor mai fi disponibilizati alti oameni deoarece pentru a accesa toti banii UE avem nevoie de acesti oameni. Sub acest nivel chiar nu se mai poate lucra”, a declarat marti Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor in cadrul unui eveniment dedicat solutiilor de e-government organizat de IDG Romania.
Tot marti, ministrul a anuntat ca din cele doua centre nationale, create in urma restructurarii Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI) si aflate in subordinea MCSI, va ramane unul singur, respectiv centrul „Romania digitala”, 12 angajati urmand sa fie astfel disponibilizati in perioada urmatoare.
„Anul trecut la ASSI erau 200 de angajati, iar acum in cele doua centre nationale, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala si Centrul National „Romania Digitala”, sunt 67 de angajati. Va anunt ca in subordinea MCSI nu va fi decat un singur centru care se va numi „Romania digitala”. Din cei 67 de angajati, 12 persoane vor pleca”, a anuntat marti Gabriel Sandu, ministrul Comunicatiilor.
Cele doua centre nationale fusesera infiintate in toamna anului trecut prin restructurarea Agentiei pentru Serviciile Societatii Informationale (ASSI), preluand atributiile acestei agentii. Astfel, Centrul National de Management pentru Societatea Informationala trebuia sa gestioneze si opereze Sistemul Electronic National, Sistemul Electronic de Achizitii Publice, Sistemul informatic pentru atribuirea electronica a autorizatiilor de transport si Ghiseul Virtual de Plati in timp ce al doilea centru trebuia sa asigure implementarea Punctului de Contact Unic electronic.