Sari direct la conținut

Gabriela Bordea a fost numita in funcţia de director general al Tarom

HotNews.ro

Gabriela Bordea a fost numita, incepand cu data de 1 aprilie, in functia de director general al Companiei Nationale de Transporturi Aeriene Romane Tarom, printr-un ordin al ministrului Transporturilor si Infrastructurii, Anca Boagiu, se arata intr-un comunicat al companiei aeriene. Gabriela Bordea o inlocuieste pe Ruxandra Brutaru, care si-a depus demisia din functie la inceputul lunii martie.

Noul director general al Tarom si-a inceput activitatea in cadrul companiei in anul 1973, iar de-a lungul carierei a lucrat in toate sectoarele directiei marketing si vanzari. Intre anii 1982 si 1985, Gabriela Bordea a fost reprezentant al companiei aeriene la Paris, intre anii 1990-1996 a ocupat functia de reprezentant Tarom la Bruxelles, iar in perioada 1999-2004 a fost reprezentantul companiei la Tel Aviv.

De asemenea, ea a ocupat functia de sef departament vanzari Romania intre 2007 si 2009, an in care a fost numita in functia de director marketing si vanzari Tarom.

La mijlocul lunii martie, Ruxandra Brutaru si-a dat demisia din fruntea transportatorului aerian, din motive personale. Ea a fost numita in functia de director general al companiei Tarom in ianuarie 2009.

PSD a solicitat in luna ferbuarie demiterea directorului Tarom, acuzandu-l de management defectuos. Purtatorul de cuvant al Departamentelor PSD, Olguta Vasilescu, a acuzat ca, in ultimul an, Tarom a inregistrat pierderi de 100 de milioane de dolari.

Senatorul PSD a solicitat ministrului Transporturilor, Anca Boagiu, o ancheta asupra managementului Tarom.

PSD a mai solicitat Guvernului scoaterea Tarom de pe lista companiilor care urmeaza sa fie privatizate si reitereaza cererea privind demiterea conducerii companiei.

* Tarom a fost inclusa pe lista companiilor monitorizate de Fondului Monetar International, in cadrul celui mai recent acord. FMI va urmari atat pierderile, cat si arieratele companiei.

* De asemenea, scrisoarea de intentie convenita de Guvern cu FMI prevede faptul ca Guvernul Boc va cauta un investitor strategic pentru Tarom pana la sfarsitul anului 2011 si va privatiza compania de transport aerian atunci cand conditiile pietei o vor permite.

* Bugetul rectificat pe 2010 al Tarom prevede o crestere a profitului de peste 2,7 ori fata de varianta initiala, de la 19,8 milioane lei la 53,56 milioane lei. Pentru 2011, Tarom intentioneza sa aiba profit zero.

Tarom a inregistrat pierderi in 2008-2009. Cifra de afaceri neta a Tarom in 2009 a fost de 267 de milioane de dolari. Pierderea a fost, potrivit datelor raportate la Ministerul Finantelor, de 77,2 milioane de dolari (calculata la cursul mediu de 3,04 lei/dolar).

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro