Sari direct la conținut

Google spune că telefoanele cu Android vor putea măsura pulsul și frecvența respiratorie cu ajutorul camerei foto

HotNews.ro
Google Pixel 4, Foto: Dennizn, Dreamstime.com
Google Pixel 4, Foto: Dennizn, Dreamstime.com

​Google spune că în curând oamenii își vor putea măsura pulsul și frecvența respiratorie cu ajutorul camerei frontale de pe telefonul cu Android, Pentru început doar cei cu telefoane Google Pixel vor putea face aceste măsurători, prin aplicația Google Fit, dar opțiunile vor fi extinse și la alte telefoane cu Android pe viitor.

Pentru a măsura pulsul, utilizatorii vor trebui să pună degetul pe camera frontală a telefonului, iar pentru frecvența respiratorie userii vor trebui să plaseze astfel telefonul, încât pe cameră să se vadă pieptul și capul. Frecvenţa respiratorie reprezintă numărul de cicluri respiratorii complete (inspir-expir) pe minut.

Google spune că soft-ul numără de câte ori se ridică și se coboară pieptul pe minut, pentru a stabili frecvența respiratorie. Google spune că a făcut o mulțime de teste pentru a vedea acuratețea măsurătorilor și adaugă că vor fi disponibile pe mai multe telefoane după ce va vedea care este feedback-ul pe telefoanele Pixel.

Google precizează că rezultatele nu ar trebui folosite de nimeni pentru a-și pune un diagnostic, dar pot fi utile pentru a îmbunătăți diverse lucruri în viața de zi cu zi.

Diverse funcționalități de acest gen au mai fost disponibile pe aplicații Android, dar acuratețea lăsa de dorit. Google spune că a folosit cele mai noi tehnici de inteligență artificială și că va publica în săptămânile ce vin o lucrare științifică în care va detalia metodele folosite.

Trebuie spus că probabil măsurarea pulsului nu va fi la fel de exactă precum la un smartwatch pe care un om îl poartă mereu la mână, dar rămâne de văzut cât de mare va fi diferența.

Frecvenţa respiratorie variază în funcţie de:

– vărstă: nou-născuţi = 30 – 45 cicluri/min; copii = 20 – 30 cicluri/min; adulţi = 12 – 18 c/min;

−sex: femeile au o frecvenţă mai mare decat bărbaţii: 15 – 18 cicluri/min;

−activitatea fizică: 30 – 40 cicluri/min în efortul fizic intens.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro