Sari direct la conținut

La sfarsit de drum: Steva Jobs s-a retras din fruntea Apple

Trenduri Economice

I have always said if there ever came a day when I could no longer meet my duties and expectations as Apple’s CEO, I would be the first to let you know. Unfortunately, that day has come.” Asa suna justificarea celei mai rasunatoare demisii din istoria business-ului american: Steve Jobs pleaca de la Apple. O face, cel mai probabil, din cauza problemelor de sanatate cu care se confrunta.

Cu toate ca nu sunt unul dintre admiratorii Apple, trebuie sa fim constienti de faptul ca in acest moment s-a incheiat una dintre cele mai fabuloase cariere din business si tehnologie. Ce a insemnat Jobs e foarte greu de scris intr-un articol. A cofondat Apple, producand prima explozie in domeniul computerelor personale. Este unul dintre creatorii interfetei grafice, adica a modului in care folosim in prezent computerele. De asemenea, il gasim la originea procesarii computerizate a textului, a calculului tabelar, a procesarii audio si video. Fara a gresi prea mult, putem spune ca intreg mediul digital ar fi aratat cu totul altfel, probabil mult mai greoi, daca n-ar fi existat Jobs. Indepartat pe nedrept din conducerea Apple in anii ’80, a fondat NeXT, o companie putin cunoscuta, dar care a produs precursorul sistemului de operare de acum al produselor Apple. De asemenea, tot in cadrul NeXT a fost creat un client revolutionar de mail, capabil sa incorporeze obiecte grafice sau audio, adica ceva foarte apropiat de cum folosim acum email-ul. In aceeasi perioada Jobs a mai dat o lovitura prin achizitia Graphics Group, diviziei de grafica computerizata a Lucasfilm. Aceasta s-a transformat in Pixar si este cunoscuta in prezent pentru succesele rasunatoare ale lung metrajelor de animatie Toy Story, Monsters, Cars, Ratatouille, Wall-E etc.

Citeste restul materialului si comenteaza pe Trenduri economice.

Ajută-ne să facem HotNews mai bun
Vrem să aflăm ce subiecte sunt importante pentru tine și cum putem îmbunătăți HotNews. Am pregătit un chestionar a cărui completare durează 5 minute şi care e anonim, dacă nu vrei să ne laşi adresa de mail. Nu e obligatoriu să răspunzi la fiecare întrebare, deși ne-am bucura. Orice contribuție ne ajută să luăm decizii mai bune.
Formular Feedback
ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro