Sari direct la conținut

LIVE Război în Ucraina, ziua 962: Zeci de drone ucrainene au atacat Rusia / Explozii puternice în regiunea Zaporojie / Moscova a declanșat contraofensiva în Kursk

HotNews.ro
Război în Ucraina, Foto: Filippo Carlot / Panthermedia / Profimedia
Război în Ucraina, Foto: Filippo Carlot / Panthermedia / Profimedia

Rusia a continuat seria atacurilor nocturne asupra regiunilor ucrainene în timp ce populația a fost avertizată cu privire la noi lovituri.

Evenimentele de sâmbătă, ziua 962 a războiului din Ucraina, LIVE:

Forțele aeriene ucrainene au declarat sâmbătă că au doborât 24 din cele 28 de drone rusești lansate peste noapte, transmite Reuters.

Un spion maghiar a apărut la o acțiune a programului „migranților ideologici” – noua idee a lui Vladimir Putin, adresată cetățenilor din Occident chemați să se mute în Rusia

Trei persoane, inclusiv un copil, au fost rănite în urma atacurilor rusești asupra Zaporojie în timpul nopții, potrivit oficialilor ucraineni, citați de Ukrainska Pravda.

De la invazia pe scară largă a Ucrainei, forțele ruse au suferit aproximativ 667.630 de pierderi, inclusiv 1 290 de soldați uciși sau răniți în ultimele 24 de ore, a anunțat sâmbătă Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, relatează Ukrinform.

Forțele ucrainene au lovit sâmbătă un depozit de combustibil în regiunea Lugansk ocupată de ruși în estul Ucrainei, a declarat armata ucraineană, informează Reuters.

Sistemele de apărare aeriană ale Rusiei au distrus și interceptat în timpul nopții 47 de drone ucrainene în trei regiuni din Federația Rusă și Marea Azov, a anunțat Ministerul rus al Apărării, potrivit presei de stat.

Mai multe case din regiunile Kuban, Krasnodar și Primorsko-Akhtarsk au fost avariate de resturile de drone, potrivit oficialilor ruși, însă au dat asigurări că nu există victime, relatează Kommersant.

În timpul unei alerte de raid aerian în noaptea de sâmbătă spre duminică, în regiunea Zaporojie s-a auzit o serie de explozii puternice, potrivit șefului administrației militare regionale, Ivan Fedorov, scrie Ukrinform.

Înainte de anunțul oficialului, Forțele Aeriene ucrainene au avertizat locuitorii cu privire la o amenințare cu rachete balistice în întreaga regiune.

Ukrinform a relatat anterior, un atac rusesc care a vizat Sumî vineri seara târziu.

Sinteza celor mai recente evenimente:

–––-

Informațiile de vineri, ziua 961 a războiului din Ucraina, au fost LIVE aici pe HotNews.ro

INTERVIURILE HotNews.ro