Sari direct la conținut

În București a existat cel mai mare bazin din Europa. Povestea Ștrandului Kiseleff, locul preferat de bălăceală în interbelic

Saritură in ștrandul Bragadiru, Foto: Agerpres
Saritură in ștrandul Bragadiru, Foto: Agerpres

Acum aproape un secol, în nordul Bucureștiului, se deschidea Ștrandul Kiseleff, cel mai mare bazin public și totodată cea mai mare bază sportivă din Capitală. Construit în perioada interbelică. Ștrandul Kiseleff este considerat una dintre cele mai importante construcții publice de la vremea sa din Bucureșt.

Înainte de Primul Război Mondial, Bucureștiul era cam sărac în ștranduri – exista unul singur, Tirul, unde femeile și bărbații se scăldau separat. Dar au venit anii dintre războaie, cu tot cu schimbările de mentalitate. Și cu până noul firesc, inimaginabil cu doar câțiva ani în urmă: scăldatul laolaltă.

Spre deosebire de ștrandul Tirul, unde femeile puteau merge doar între orele 10 și 12, oră după care bazinul era rezervat bărbaților, la Ștrandul Kiseleff doamnele puteau să se scalde în voie, de la 8 dimineața până la miezul nopții.

Dar nu era doar despre bălăceală, bucureștenii veneau aici la o bere, o limonadă sau o cafea, veneau să ia masa la prânz sau ieșeau seara la dan.

Citește, pe B365.ro, povestea Ștrandului Kiseleff, cândva cel mai mare bazin de Europa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro