Sari direct la conținut

Nastase, inca 1% avans

Uniunea Nationala PSD+PUR si candidatul acesteia la Presedintie, Adrian Nastase, conduc in preferintele electoratului cu 41%, respectiv 42%, iar Alianta DA PNL-PD (34%) si Traian Basescu (32%) ocupa pozitia a doua, releva un sondaj de opinie la nivel national, facut de CURS pentru Antena 1.

Sondajul a fost efectuat pe un esantion de 1100 persoane cu drept de vot, culegerea datelor desfasurandu-se in perioada 12 – 18 noiembrie 2004. Marja maxima de eroare este +/-3% la o probabilitate de 95%.

In cazul alegerilor pentru Parlament optiunile romanilor se indreapta catre: Uniunea Nationala PSD+PUR (41%); Alianta DA PNL-PD (34%); PRM (12%); UDMR (5%); PNG (2%); PNTCD (2%); AP (1%); alt partid (sub 1% fiecare) – 3%. Potrivit CURS, 30% sunt nehotarati sau nu voteaza la alegerile parlamentare.

In intrecerea pentru Cotroceni, clasamentul rezultat in urma centralizarii intentiilor de vot arata astfel: Adrian Nastase – 42%; Traian Basescu – 32%; Corneliu Vadim Tudor – 13%; Marko Bela – 4%; George Becali – 3%; Marian Petre Milut – 2%; Gheorghe Ciuhandu – 2%; Petre Roman – 1%; altcineva (sub 1% fiecare) – 1%. La alegerile pentru Presedinte, 28% sunt nehotarati sau nu voteaza.

Sondajul CURS a fost realizat in cadrul programului EXIT POLL pentru alegerile generale. In comunicatul remis publicitatii, CURS precizeaza: „Procentele nu constituie o predictie a rezultatelor alegerilor generale. Acestea depind si de modul in care vor vota nehotaratii, rata participarii la vot si impactul dezbaterilor televizate in ultimele 10 zile de campanie”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro