Sari direct la conținut

O familie din Romania detine in medie 2,6 dispozitive de acces la internet – studiu Kaspersky

HotNews.ro

Un studiu global realizat de Kaspersky Lab arata ca o familie obisnuita din Romania detine, in medie, 2,6 dispozitive cu acces la Internet si capabile sa stocheze o cantitate ridicata de date. Arabia Saudita ocupa primul loc dintr-un total de 16 tari, iar Africa de Sud este pe locul secund. Interesant este ca in Germania si India rezultatele sunt asemanatoare: medie de 2,9 terminale/familie.

In Arabia Saudita media de gadget-uri este de 4,3 pentru fiecare familie, iar in Africa de Sud este de patru. In SUA media de terminale cu care se poate accesa internet-ul este de 3,7/familie, iar in Italia, de 3,6. In Romania este 2,6.

PC-ul este cel mai popular echipament IT din Romania – 71% dintre respondenti afirmand ca detin unul acasa. 16,4% dintre acestia sustin ca poseda doua sau mai multe computere desktop. Si laptop-urile sunt foarte populare printre romani, 51,5% afirma ca au unul in familie, in timp ce 13,3% spun ca detin chiar doua sau mai multe.

Peste 40% dintre cei chestionati au afirmat ca detin personal un smartphone, in timp ce 9,6% dintre acestia spun ca in familia lor exista doua sau mai multe astfel de dispozitive. De asemenea, in privinta tabletelor, numai 5% dintre participantii la studiu au spus ca poseda una in gospodaria lor.

In total, 0,7% dintre gospodariile din Romania detin un set complet de echipamente electronice moderne (PC, laptop, smartphone si tableta).

Numarul total de respondenti a fost 7.000 pentru toate tarile incluse, iar studiul a fost efectuat in mai multe etape pe parcursul lui 2011.

In 2011, Kaspersky Lab a observat o crestere dramatica a numarului de amenintari informatice pe majoritatea platformelor de operare. De exemplu, malware-ul care tinteste sistemul Microsoft Windows a crescut cu 80% anul trecut, iar cel care ataca platforma Mac OS a Apple a crescut cu 35%. In acelasi timp, sistemele de operare mobile nu au fost trecute cu vederea de catre infractorii cibernetici: malware-ul pentru platforma Windows Mobile a crescut cu 13%, cel pentru Symbian cu 16%, iar numarul amenintarilor care tintesc Java2ME a crescut cu 160%.

Sistemul de operare Android este, insa, cel mai afectat de cresterea malware-ului. La inceputul lui 2011, numarul amenintarilor care tinteau aceasta platforma era de cateva zeci, dar la sfarsitul anului acestea au atins 2000. Cresterea totala pentru intregul an a fost de 12.000%, sustin oficialii Kaspersky.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro