Sari direct la conținut

Olanda vinde 1000 de lucrari din colectia nationala pe eBay

ArtLine.ro

Circa o mie de tablouri, statui si obiecte din colectia nationala de arta a Olandei vor fi puse in vanzare pe cunoscutul site eBay, fiind prima oferta de acest gen facuta vreodata. In mare parte, lucrarile nu au mai fost incluse in expozitii in ultimul secol sau pur si simplu nu se potrivesc muzeelor din Olanda, asa ca vizitatorii eBay vor avea sansa unor achizitii surprinzatoare.

Lucrarile de arta vor fi postate pe site, cate 50 pe saptamana, pana in luna octombrie a acestui an.

Majoritatea lucrarilor de arta moderna si contemporana au fost realizate de artisti olandezi in anii ’80 ai secolului trecut. Atunci un program guvernamental a oferit pictorilor, sculptorilor si graficienilor sansa de a realiza un numar de lucrari, cumparate de statul olandez.

Dar acum, datorita costurilor de conservare si restaurare, cea mai buna solutie pare vanzarea online, desi nu toti artistii ai caror lucrari vor ajunge pe eBay s-au aratat incantati de idee.

Unul dintre cei mai vehementi contestatari a fost Robert Kruzdlo, numit de unii critici „un Picasso al orasului Amsterdam”, care s-a aratat revoltat ca lucrarea sa, „Teama si lipsa de putere in al Treilea Razboi Mondial”, va fi vanduta in acest fel.

Alti artisti olandezi, precum pictorul Willem Oorebeek, spera insa ca expunerea pe eBay le va mari cota de popularitate si, de ce nu, le va creste vanzarile din galerii.

Lucrarile care nu isi vor gasi cumparatori cu ajutorul eBay vor fi vandute la sfarsitul lui octombrie 2007 in cadrul unei licitatii traditionale, organizate de casa Venduehuis.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro