Sari direct la conținut

Omnilogic a devenit distribuitorul regional pentru chinezii de la ZTE in Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Bulgaria si Republica Moldova

HotNews.ro
Victor Ponta in vizita in fabrica ZTE, Foto: ZTE
Victor Ponta in vizita in fabrica ZTE, Foto: ZTE

Omnilogic, unul dintre principalii distribuitori locali IT&C, a anuntat joi ca a devenit distribuitorul regional pentru producatorul chinez de echipamente telecom ZTE Corporation in Romania, Serbia, Croatia, Slovenia, Bulgaria si Republica Moldova. Amintim ca Lorian Vintila, directorul de strategie al ZTE Romania, declara in luna martie din acest an ca presedintele grupului chinez ZTE Corporation, Shi Lirong, i-a propus vicepremierului Liviu Dragnea, cu ocazia vizitei acestuia in China, crearea unui joint venture (asociere) intre ZTE si o companie de stat sau privata din Romania pentru un proiect de cloud computing in Romania. Omnilogic a facut controversatul portal eRomania, pe care statul a platit aproape 12 milioane de euro, si ofera servicii de tip Cloud in regiune inca din 2008.

ZTE Corporation, infiintata in 1985, la Shenzhen, in China, deruleaza in prezent activitati in peste 160 de tari, producand echipamente pentru retele de telecomunicatii fixe, mobile, pentru retele optice si de voce/date, inclusiv cele pentru retele inteligente de ultima generatie. ZTE furnizeaza tehnologie de ultima generatie atat operatorilor telecom, cat si utilizatorilor din zona enterprise, IMM-urilor si, nu in ultimul rand, agentiilor guvernamentale din nenumarate tari din lume. De asemenea, ZTE este al patrulea cel mai mare producator mondial de telefoane mobile.

  • „Omnilogic a adaugat un brand strategic in portofoliul sau prin obtinerea drepturilor de distributie cu valoare adaugata (VAD) pentru intreaga gama de produse ZTE in Romania, Serbia, Bulgaria, Croatia, Slovenia si Republica Moldova. Omnilogic va lansa incepand cu 1 august 2014 programe customizate dedicate canalului de vanzari cu un set de initiative care se vor adresa atat partenerilor traditionali din zona business-ului mic si mijlociu, cat si marilor integratori de sisteme. Aceste initiative se vor concentra pe identificarea recrutarii si certificarii de parteneri ZTE”, a declarat Gabriel Marin, Director General Omnilogic.

Ce i-a propus presedintele ZTE vicepremierului roman Liviu Dragnea cu ocazia vizitei acestuia in China in luna martie din acest an

Amintim ca Lorian Vintila, directorul de strategie al ZTE Romania, declara in luna martie din acest an ca presedintele grupului chinez ZTE Corporation, Shi Lirong, i-a propus vicepremierului Liviu Dragnea, cu ocazia vizitei acestuia in China, crearea unui joint venture (asociere) intre ZTE si o companie de stat sau privata din Romania pentru un proiect de cloud computing in viitorul parc tehnologic care va fi dezvoltat de autoritatile romane.

La randul sau, Dragnea i-a propus sefului ZTE infiintarea in Romania a unui Centru european de interconectare a retelelor de telecomunicatii, similar celui din Frankfurt, cel mai important din Europa unde sunt conectati cei mai importanti operatori, a mai spus Lorian Vintila.

Vintila a adaugat ca propunerile formulate de vicepremierul roman si presedintele grupului ZTE pot fi concretizate numai in conformitate cu respectarea legislatiei in vigoare, tinand cont ca Romania face parte din Uniunea Europeana.

Vicepremierul Liviu Dragnea a efectuat o vizita de lucru in China in perioada 20-26 martie 2014 si a avut intalniri la nivel inalt cu oficiali chinezi pentru a analiza stadiul implementarii acordurilor semnate in noiembrie 2013, in cadrul vizitei la Bucuresti a premierului chinez, Li Keqiang.

Liviu Dragnea a avut o intalnire si cu oficialii ZTE Corporation si cei ai Huawei, cei doi mari producatori chinezi de echipamente telecom.

Ar mai fi de amintit de asemenea si faptul ca in iulie 2013, acelasi Lorian Vintila declara pentru HotNews.ro ca oficialii grupului chinez de telecomunicatii ZTE Corporation i-au adus la cunostinta premierului Victor Ponta, aflat pe 1 iulie 2013, in vizita la sediul central al grupului din Shenzhen, ca in trimestrul trei din 2013 vor demara prima investitie IT&C de anvergura pe piata din Romania, in valoare de peste 100 milioane de euro.

Omnilogic, unul dintre cei mai importanti distribuitori IT&C locali, cu afaceri de 160,5 milioane lei (cc. 36,3 milioane euro) in 2013, a implementat multiple proiecte pe bani publici. Cel mai cunoscut proiect IT implementat de Omnilogic este controversatul portal eRomania, pe care statul a platit aproape 12 milioane de euro.

Conform datelor proprii, Omnilogic „a fost un pionier (incepand din 2008) pe piata regionala pentru servicii de tip Cloud cum ar fi IaaS (Infrastructure-as-a-Service), SaaS (Software-as-a-Service) si AaaS (Applications-as-a-Service), toate livrate din propriul centru de date dedicat, certificat Tier-3 international, situat in cadrul sediului sau central din Bucuresti/Otopeni”.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro