Sari direct la conținut

Primul parteneriat public-privat in domeniul IT din Romania

Romania Libera

In aceasta saptamana a fost lansat primul parteneriat public-privat din domeniul IT. Proiectul EuDiS, derulat de o companie care are ca asociati CG&GC IT SA si o institutie subordonata Consiliului Judetean Mehedinti, are ca scop retehnologizarea institutiilor administratiei publice in vederea eficientizarii actului managerial si a sporirii gradului de acces la informatia publica.

Proiectul a fost elaborat de o echipa de 20 de specialisti. Principalul obiectiv al implementarii EuDiS este imbunatatirea calitatii serviciilor publice catre cetatean.

Potrivit autorilor, implementarea proiectului EuDiS creeaza premisele unei activitati coerente si concentrate a functionarilor publici care vor putea raspunde in timp scurt si mult mai eficient tuturor solicitarilor primite din partea cetatenilor si a agentilor economici.

Conform legislatiei in vigoare, incheierea parteneriatului public privat va fi urmata de infiintarea unei societati comerciale, a companiei de proiect, care va purta denumirea de SC Eudis Mehedinti. Compania de proiect va crea in mod direct peste 10 locuri de munca dupa infiintarea sa. In urmatorul an, alti 50 de specialisti IT din Mehedinti vor fi angajati pentru a lucra in cadrul proiectului.

Dupa 15 ani de la lansare, intregul proiect va fi predat gratuit autoritatilor locale.

Parteneri in proiect, pe diverse zone ale sale, sunt Connex, FujitsuSiemens Computers, QCT Connect, Microsoft, Softwin, In-tergraph, care s-au implicat activ in elaborarea sa.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro