Sari direct la conținut

Romani care si-au pastrat numarul de telefon dar l-au mutat in alta retea: Peste 290.000 de numere portate pana la 21 iunie 2010

HotNews.ro

De la lansarea in octombrie 2008 a facilitatii de a-ti putea pastra numarul de telefon atunci cand iti schimbi furnizorul (portabilitate) si pana la 21 iunie anul acesta au fost portate 290.536 de numere, a anuntat joi Catalin Marinescu, presedintele autoritatii de reglementare in comunicatii (ANCOM). Dintre acestea, 65% (respectiv 189.377 de numere), au fost numere de telefonie mobila in timp ce in segmentul telefoniei fixe s-au portat 101.159 de numere.

Din totalul de 101.159 de numere de telefonie fixa, 31.100 sunt portate in Bucuresti-lfov: 29.047, in Buzau – 1.522 numere si Giurgiu: 531 numere.

Anuntul a fost facut joi de oficialul ANCOM in cadrul unei intalniri cu reprezentantii furnizorilor de retele sau servicii de comunicatii electronice, prezenti la Reuniunea Regionala de la Bucuresti.

In luna ianuarie din acest an, la nivel national fusesera portate 201.104 numere de telefonie, Cosmote si UPC ramand lideri in atragerea de clienti pe segmentul telefoniei mobile si respectiv fixe.

Tarifele suportate de operatorii de telefonie care castiga clienti prin portabilitate (facilitate prin care utilizatorii de telefonie isi pot pastra numarul atunci cand isi schimba furnizorul) sunt 5,6 euro pentru fiecare numar de telefonie mobila si de 7,8 euro pentru fiecare numar de telefonie fixa, conform unei decizii aprobate in luna aprilie din acest an de autoritatea de reglementare in comunicatii.

Costurile determinate de portarea unui numar de telefon sunt suportate de furnizorul acceptor, iar tarifele pe care le plateste operatorul in cauza sunt destinate sa acopere costurile cu care se confrunta operatorii donori pentru activitatile tehnice, operationale si administrative efectuate pentru fiecare numar portat in parte.

Portabilitatea, facilitatea prin care utilizatorii de servicii de telefonie isi pot pastra numarul de telefon atunci cand schimba furnizorul, a fost introdusa in Romania pe 21 octombrie 2008.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro