Sari direct la conținut

Un avion rusesc de vanatoare Su-27 s-a apropiat la 1,5 metri de o aeronava americana de supraveghere, deasupra Marii Negre

HotNews.ro
Avionul de lupta rusesc Su-27 Flanker, Foto: Captura Youtube.com
Avionul de lupta rusesc Su-27 Flanker, Foto: Captura Youtube.com

Un avion rusesc de vanatoare Su-27 a interceptat o aeronava americana de supraveghere deasupra Marii Negre, luni, departamentul de Stat acuzand o manevra „periculoasa”, scrie Reuters.

Incidentul, anuntat initial de agentia ruseasca RIA, cita ministerul Apararii afirmand ca o aeronava a U.S. Navy, ЕР-3E Aries II, nu a violat saptiul aerian rusesc.

Departamentul de Stat a afirmat ca avionul rusesc „a angajat o interactiune nesigura in spatiul international cu U.S. EP-3, apropiindu-se la 5 picioare (1,5 metri) si trecand direct prin fata directiei de zbor a EP-3”.

„Acesta este doar ultimul exemplu al activitatilor militare rusesti care nu respecta normele si intelegerile internationale”, se arata in declaratia departamentului de Stat, care cere Rusiei sa stopeze „aceste actiuni nesigure”.

„Dupa ce avionul de supraveghere al U.S. Navy si-a schimbat directia indepartandu-se de granita, Su-27 a revenit la baza sa”, afirma RIA, care citeaza ministerul rus al Apararii.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro