Sari direct la conținut

Un elicopter moldovenesc s-a prăbușit în Afganistan / 12 persoane au murit

HotNews.ro
ELICOPTER MI-8 MTV , Foto: Captura Wikipedia
ELICOPTER MI-8 MTV , Foto: Captura Wikipedia

Un elicopter moldovenesc contractat de NATO s-a prăbușit duminică în Afganistan, la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif, relateazădeschide.md,citând washingtonpost.com și Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

Potrivit informației preliminare, în urma accidentului au decedat 2 membri ai echipajului și 10 pasageri.

Potrivit AFP, care citează autoritățile aeriene moldovene, doi ucrainieni (membri ai echipajului) și 10 soldați afgani au murit.

La bordul elicopterului se aflau 3 membri ai echipajului cetățeni ai Ucrainei și 11 pasageri cetățeni ai Afganistanului.

”Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova a fost informată că, la data de 2 septembrie 2018, în Afganistan, la ora 3 UTC, elicopterul MI-8 MTV cu numărul de înregistrare ER-MHR al companiei aeriene Valan International Cargo Charter s-a prăbușit la scurt timp după decolarea de la baza aeriană militară din Mazar-i-Sharif”, arată Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova.

Potrivit comandantului adjunct al Forţelor afgane din nordul ţării Nazer Khuda Pamiri, elicopterul s-a prăbuşit din cauza unor „probleme tehnice” la scurt timp după decolare, menţionează AFP.

A fost deschisă o investigație pentru obținerea informațiilor suplimentare și stabilirea tuturor circumstanțelor zborului, potrivit Autorității.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro