Sari direct la conținut

La 67 de ani, o bunică a devenit cea mai bătrână mamă din China / Femeia spune că sarcina a fost naturală

HotNews.ro
La 67 de ani, o bunică a devenit cea mai bătrână mamă din China / Femeia spune că sarcina a fost naturală

O bunică în vârstă de 67 de ani a născut o fetiță în estul Chinei, afirmând că este cea mai bătrână femeie din China care a adus pe lume un copil în urma unei sarcini naturale, scrie AFP.

Femeia, cu prenumele Tian, a născut vineri prin cezariană în provincia Shandong, potrivit presei locale.

Maternitatea din orașul Zaozhuang a confirmat că o femeie de 67 de ani a născut, fără a se pronunța însă asupra condițiilor concepției, în condițiile în care aceasta a contactat spitalul când era deja însărcinată.

„Copilul este un dar al cerului pentru noi doi”, a declarat soțul femeii, în vârstă de 68 de ani, pentru site-ul de informații guancha.cn.

Potrivit cotidianului în limba engleză Global Times, copilul a primit prenumele „Tianci”, respectiv „Darul cerului” în chineză.

Dacă se confirmă că sarcina lui Tian a fost naturală, ar fi vorba de un record mondial. Potrivit Guinness, cea mai bătrână femeie din lume care a născut un copil conceput natural este o britanică ce a născut în 1997, când avea 59 de ani.

Cu ajutorul fecundării in vitro, recordul mondial este deținut de o femeie din Spania, Maria del Carmen Bousada Lara, care a născut gemeni în 2006 când se pregătea să sărbătorească 67 de ani. A murit doi ani mai târziu, în urma unui cancer.

Cotidianul local Jinan Times a precizat că Tian avea doi copii, dintre care un fiu născut în 1977, chiar înainte de intrarea în vigoare a politicii copilului unic, pentru a frâna explozia demografică a Chinei. Această politică a fost relaxată recent, un cuplu putând avea doi copii.

Informația a fost criticată pe rețeaua socială Weibo.

„Acești părinți sunt egoiști”, a scris un internaut. „La vârsta lor, nu se vor putea ocupa de copil și sarcina va cădea pe copiii lor”.

Alții se întrebau dacă nu cumva cuplul a încălcat limita de doi copii pe familie.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro