Sari direct la conținut

Statele Unite au confiscat site-uri iraniene de propagandă și fake news

HotNews.ro
Domenii de propaganda confiscate, Foto: justice.gov
Domenii de propaganda confiscate, Foto: justice.gov

Statele Unite au confiscat 92 de domenii internet utilizate de Iran, dintre care patru se prezentau ca fiind site-uri de știri în limba engleză, a anunțat miercuri departamentul american al Justiției (DoJ), citat de AFP.

Aceste site-uri au fost identificate grație informațiilor provenite inițial de la Google, și, ulterior, cu ajutorul rețelelor sociale Twitter și Facebook, a adăugat DoJ.

Patru dintre aceste site-uri, cu numele de domeniu „newsstand7.com”, „usjournal.net”, „usjournal.us” și „twtoday.net” erau „operate în contul” Gardienilor Revoluției, cu scopul de a influența politica internă și internațională a Statelor Unite, a precizat departamentul.

Între celelalte 88 de nume de domenii figurau site-uri de informații care vizau „difuzarea de propagandă iraniană” cu destinația Europa Occidentală, Orientul Mijlociu și Asia de Sud-Est.

„Continuăm să folosim toate instrumentele aflate la dispoziția noastră pentru a împiedica orice folosire în mod abuziv de către guvernul iranian a companiilor sau rețelelor sociale americane, cu scopul de a difuza propagandă, de a încerca să influențeze publicul american sau de a semăna discordia”, a declarat ministrul adjunct al Justiției John Demers.

„Organismele care difuzează informații false au devenit o nouă modalitate de a difuza dezinformări din partea regimurilor autoritare care continuă să submineze democrația noastră”, a mai spus Demers.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro