Sari direct la conținut

La procesul lui Ghislaine Maxwell, jurații se chinuie să găsească un verdict

HotNews.ro
Scandalul Epstein (Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell), Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia
Scandalul Epstein (Jeffrey Epstein si Ghislaine Maxwell), Foto: Johannes EISELE / AFP / Profimedia

Cei 12 jurați ai procesului britanicei Ghislaine Maxwell, judecată la New York pentru trafic sexual, și-au reluat luni lungile deliberări pentru a decide asupra vinovăției sau nevinovăției fostei iubite a influentului finanțator american Jeffrey Epstein care a murit în închisoare în 2019, potrivit AFP.

Maxwell, care a împlinit 60 de ani în ziua de Crăciun, își petrece sezonul sărbătorilor într-o închisoare din New York, unde este încarcerată din vara lui 2020, urmărită, printre altele, pentru că i-a furnizat lui Epstein între anii 1994 și 2004 fete minore exploatate sexual.

Procesul de la tribunalul federal din Manhattan a început pe 29 noiembrie, iar audierea s-a încheiat în urmă cu o săptămână. De atunci, și după o pauză de Crăciun, cei 12 jurați nu se pot pune cu toții de acord cu privire la vinovăția sau inocența acestui elegant sexagenar care a crescut și a evoluat în cercuri hiperprivilegiate între Europa și Statele Unite.

Deținând o triplă naționalitate britanică, franceză și americană, Ghislaine Maxwell riscă o pedeapsă lungă cu închisoarea dacă va fi găsită vinovată de cele șase infracțiuni de care este acuzată, toate în legătură cu violența sexuală comisă de Jeffrey Epstein asupra a patru victime minore.

Pentru a patra zi de dezbateri cu ușile închise, jurații au cerut luni dimineață de la judecătorul Alison Nathan să le trimită o tablă albă, evidențieri și note „Post-it” în culori diferite.

De asemenea, au cerut o definire juridică precisă a infracțiunii de „instigare la desfrânare” precum și o transcriere a mărturiei unei foste iubite cunoscută sub pseudonimul „Jane”.

Bănuit că s-a înconjurat ani de zile de multe fete tinere, cărora le-a cerut masaje sexuale, în reședința lui de lux din Florida, New Mexico sau din Insulele Virgine americane, Jeffrey Epstein se sinucis în închisoare în vara lui 2019.

Un an mai târziu, Ghislaine Maxwell a fost arestată în nord-estul Statelor Unite.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro