Sari direct la conținut

Premierul ungar Viktor Orbán va face o vizită în Transilvania înaintea alegerilor din luna iunie

HotNews.ro
Viktor Orban, Foto: Denes Erdos / AP / Profimedia
Viktor Orban, Foto: Denes Erdos / AP / Profimedia

Premierul ungar Viktor Orbán va face o vizită în Transilvania la începutul lunii iunie, pentru a sublinia astfel parteneriatul strategic cu UDMR, a declarat joi, într-o conferință de presă la Oradea, ministrul ungar al construcțiilor și transporturilor, János Lázár, scrie portalul Maszol. Vizita va avea loc înaintea alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie.

Oficialul maghiar a susținut conferința de presă alături de fostul ministru Cseke Attila, candidatul UDMR la Consiliului Județean Bihor.

János Lázár a spus că, „mai presus de toate, România trebuie să intre în Schengen”: „Acesta este interesul nostru social, național și economic”.

Oficialul din Ungaria l-a lăudat pe Cseke Attila, președintele organizației județene Bihor a UDMR și candidat la șefia CJ, spunând că în calitate de ministru al dezvoltării a reușit să atragă fonduri europene.

„Nimeni nu îi poate reprezenta pe maghiarii ardeleni în Parlamentul European mai bine decât maghiarii ardeleni, iar acest lucru este foarte necesar”, a spus János Lázár, subliniind că nu ar fi un mesaj bun dacă UDMR nu ar obține 5%, pentru că ar afecta și alegerile parlamentare din toamnă.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro