Sari direct la conținut

Primele variante de rezultate exit-poll la alegerile locale 2024 apărute în presă, desființate de sociologul care face exit-poll-ul național: „Falsuri grosolane. Nu există egalitate între candidați”

HotNews.ro
Marius Pieleanu, Foto: Agerpres
Marius Pieleanu, Foto: Agerpres

Șeful Avangarde, sociologul Marius Pieleanu, spune că nu este surprins de prezența mai mare la vot de la alegerile locale și europarlamentare, scrie site-ul stiripesurse.ro.

”Mobilizarea la urne nu este neapărat o surpriză pentru asocierea CURS-Avangarde. Noi aveam cercetări efectuate înaintea alegerilor, existau date, pe care nu le-am făcut publice, care indicau o apetență mai mare a oamenilor pentru vot. Pe o participare mai mare la vot ne așteptăm să schimbe ierarhiile și este posibil să asistăm la surprize mari, mari de tot.

Deocamdată, ce vă putem spune pe datele de la ora 11.00 – 11.30, care au fost culese în teren de către oamenii CURS-Avangarde, inclusiv în Capitală avem parte de surprize destul de mari. Mai mult de atât nu putem spune deocamdată”, a declarat pentru site-ul stiripesurse.ro, sociologul Marius Pieleanu, șeful Avangarde.

Acesta a precizat că „Toate datele apărute pe alte site-uri sau TV-uri sunt falsuri grosolane. Nu există niciun fel de egalitate, pentru niciun candidat. Măsurătorile despre care facem vorbire se referă la date prelucrate de către CURS- Avangarde, au procente și ierarhii surprinzătoare. Insist foarte mult asupra faptului că acestea sunt date pentru ora 11.00”.

Prezență mai mare ca acum patru ani

Până la ora 14:00, la alegerile locale s-au exprimat 4.582.232 de voturi, față de 4.338.179 câte se exprimaseră la aceeași oră, la alegerile anterioare, din 2020. La aceeași oră, la europarlamentare se adunaseră 4.718.812 voturi față de 4.368.755 în 2019.

EXIT-POLL CURS-AVANGARDE la ora 22.00

Institutele CURS și Avangarde vor da publicității la ora 22.00 primele rezultate ale exit-poll-ului pe care îl realizează la nivel național, dar și la nivel de București.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro