Sari direct la conținut

O femeie care a aterizat pe aeroportul din Cluj, izolată 14 zile după ce a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Este "puțin probabil" ca ea să fie infectată

HotNews.ro
O femeie care a aterizat pe aeroportul din Cluj, izolată 14 zile după ce a intrat în contact cu o persoană suspectă de coronavirus. Este "puțin probabil" ca ea să fie infectată

O femeie care venea de la Varșovia și a aterizat marți pe Aeroportul din Cluj Napoca va rămâne izolată 14 zile la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș, după ce a anunțat că este posibil să fi intrat în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus, a anunțat Direcția de Sănătate Publică din Cluj. Potrivit medicilor clujeni, este „puțin probabil” ca ea să fie infectată cu coronavirus.

Femeia a călătorit recent în Asia de Sud-Est, în zona contaminată cu coronavirus.

„În cursul zilei de marți, pe aeroportul din Cluj-Napoca, din cursa Varșovia-Cluj-Napoca, a fost preluată o persoană care a anunțat anterior că este posibil să fi venit în contact cu o persoană cu suspiciune de infecție cu coronavirus. A fost alertat aeroportul, și conform procedurii, aeronava a fost garată. Medicul epidemiolog din DSP a efectuat ancheta epidemiologică conform procedurilor. În urma anchetei s-a decis, ca măsură profilactică, persoana este asimptomatică, izolarea în Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca pentru o perioadă de până la 14 zile și prelevarea de probe conform metodologiei. În urma consultului de specialitate efectuat la Spitalul Clinic de Boli Infectioase medicii specialiști consideră puțin probabil ca persoana să fie infectată cu coronavirus”, se arată într-un comunicat al DPS Cluj.

Ceilalți 57 de pasageri ai aeronavei au fost trecuți într-o bază de date și vor fi monitorizați. De asemenea, ei „au primit informații cu privire la simptomatologia bolii și le-a fost recomandat ca, în cazul apariției unor simptome, să se adreseze serviciului de urgență 112 în vederea transportului la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Cluj-Napoca”, au mai precizat reprezentanții DSP Cluj.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro