Sari direct la conținut

Spitalul Județean Suceava, condamnat să plătească daune de 650.000 de euro părinților unui bebeluș mort din cauza infecțiilor nosocomiale

HotNews.ro
Spitalul Judetean Suceava, Foto: AGERPRES
Spitalul Judetean Suceava, Foto: AGERPRES

Spitalul Județean din Suceava a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 1,26 de milioane de lei pentru ucidere din culpă, în cazul unui bebeluș care a murit în 2016 din cauza infecțiilor nosocomiale. De asemenea, unitatea medicală va trebui să îi plătească părinților nou-născutului decedat daune morale de 650.000 de euro, scrie NewsBucovina. În 2016, la Spitalul Județean Suceava au murit trei bebeluși, în decurs de șapte luni.

Decizia a fost luată miercuri de către Judecătoria Suceava și nu este definitivă.

Alexandru este unul dintre cei nou-născuți morți în 2016 la Spitalul Județean Suceava. El s-a născut în 17 februarie și a decedat în 1 martie 2016, scrie NewsBucovina.

Expertiza făcută de Institutul de Medicină Legală în cazul celor trei bebeluși morți a arătat că „infectarea cu bacteria Pseudomonas aeruginosa s-a realizat în secțiile spitalului”.

Judecătoria Suceava a decis condamnarea Spitalului Județean Suceava pentru ucidere din culpă la plata unei amenzi penale de 1.260.000 de lei (corespunzătoare unui număr de 280 de zile-amendă, înmulţit cu suma de 4.500 lei pe zi-amendă).

De asemenea, Spitalul Județean Suceava trebuie să achite daune morale de 650.000 de euro părinților bebelușilor, conform hotărârii instanței, publicate de NewsBucovina.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro