Sari direct la conținut

Subiectele Zilei: Interlopi de renume, trimisi dupa gratii cu ajutorul SRI; Viata de doctor: 199 de spagi primite intr-o luna si medicamente vandute bolnavilor de 100 de ori mai scump; Locul exact in care se afla Nicusor Constantinescu pe care DNA il vrea arestat

HotNews.ro
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto
SUBIECTELE ZILEI, Foto: Colaj foto

Viata de doctor: 199 de spagi primite intr-o luna si medicamente vandute bolnavilor de 100 de ori mai scump. Doi cunoscuti medici din Zalau au fost trimisi, zilele acestea, in judecata, dupa ce, potrivit procurorilor, ar fi luat mita, doar in ultima perioada, de la zeci si chiar sute de pacienti. Potrivit prim-procurorului Parchetului de pe langa Tribunalul Salaj, Crin Bologa este vorba, in primul rand, despre Sorin Mircea Pasca, medic expert in cadrul Oficiului de Expertiza Medicala si Recuperarea Capacitatii de Munca din subordinea Casei Judetene de Pensii Salaj, trimis in judecata dupa ce, potrivit procurorilor, doar in perioada 2 decembrie 2013 – 15 ianuarie 2014, cat a fost in atentia anchetatorilor, ar fi luat mita de la pacienti de 199 de ori. Avand in vedere ca vorbim despre o perioada cu putine zile lucratoare, rezulta o medie de 20 de „atentii” incasate in fiecare zi, scrieEVZ.

Interlopi de renume, trimisi dupa gratii cu ajutorul SRI. Serviciul Roman de Informatii a livrat politistilor si procurorilor harta clanurilor interlope inca de acum trei ani. Documentul a fost prezentat in CSAT. De atunci, nume grele au ajuns dupa gratii. Intai in 2009, apoi in octombrie 2011, seful SRI, George Maior, tragea un semnal de alarma in ceea ce priveste clanurile interlope. El arata ca fenomenul de crima organizata a crescut in intensitate si calitate si ca va afecta inclusiv securitatea nationala tot mai pregnant. „De infractiunile de drept comun va trebui sa se ocupe foarte intens si nu vreau sa comentez activitatea altor institutii, evident, in primul rand Politia, Ministerul de Interne. Dar noi avertizam asupra acestui fenomen care a crescut in intensitate”, declara, in 2011, Maior, anuntaEVZ.

Locul exact in care se afla Nicusor Constantinescu pe care DNA il vrea arestat. „Ma intorc cand termin tratamentul”. Nicusor Constantinescu nu se mai afla in spitalul din SUA unde a fost internat pentru a-si rezolva problemele medicale, au declarat oficialii institutiei medicale. Seful Consiliului Judetean a evitat sa spuna unde se afla exact, insa a lasat sa se inteleaga ca este tot sub tratament in spitalul din SUA. La insistentele Gandul, baronul de Constanta a dezvaluit adresa la care locuieste in SUA. Este un complex imobiliar luxos in apropiere de spitalul la care se trateaza, dar si de un frumos teren de golf. Intre timp, Politia a emis un mandat international de arestare dupa ce judecatorii au hotarat ca liderul PSD a incalcat regulile procedurii de control judiciar. Nicusor Constantinescu este trimis in judecata pentru coruptie si cercetat in alte doua dosare ale DNA, informeazaGandul.

Preturile „Bechtel”, reinviate pe autostrada Transilvania? Compania de Autostrazi este dispusa sa plateasca pentru continuarea lucrarilor la autostrada Transilvania pana la 14,2 milioane euro pe kilometru, adica un pret aproximativ egal cu cel incasat de firma americana Bechtel pe aceeasi autostrada. In pofida adoptarii unor standarde de cost care stabilesc precis costurile de realizare a unei autostrazi in diferite configuratii ale reliefului, precum si pe cele ale realizarii diferitor tipuri de lucrari de arta pentru autostrazi, Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania (CNADNR), institutie finantata din taxele platite la buget de catre romani dar si din roviniete cumparate de acestia, este dispusa sa achite sume uriase pentru realizarea unor noi segmente din autostrada Transilvania, scrieRomania Libera.

DW: Ce au in comun Romania si Polonia. Inregistrarile clandestine care zguduie guvernul lui Donald Tusk in Polonia scot la iveala o atitudine tipica a Europei de Est: dorinta de a fi in preajma americanilor si de a fi protejati, dar si neincrederea ca americanii ar avea interesul real sa se implice. Lasind la o parte limbajul crud si presarat cu anglicisme, spusele lui Radoslaw Sikorski exprima o ingrijorare reala si o perspectiva politica grava: „Iti dai seama ca alianta polono-americana nu face doua parale. Ea este chiar daunatoare, caci ofera Poloniei un sentiment inselator de securitate” (transcrierea unui dialog cu fostul ministru de finante Jacek Rostowski, purtat intr-un restaurant din Varsovia), anuntaDeutsche Welle.

25 iunie este ziua cea mare pentru micul romanesc: reteta cu bicarbonat este din nou acceptata ca legala in UE. La data de 25 iunie 2014 intra in vigoare un regulament european care admite libera circulatie a mititeilor romanesti pe piata comunitara, dupa un an de interdictii pur birocratice. Milioanele de devoratori, dar mai ales sutele de producatori de mici din Romania si din Uniunea Europeana pot rasufla usurati: reglementarile europene care omiteau mititeii din lista produselor admise la consum pe piata comunitara au fost eliminate printr-un normativ nou care intra astazi in vigoare. Anul trecut, tot in iunie, aparuse un regulament privind utilizarea de aditivi alimentari. Regulamentul stabilea o lista din care, spre stupoarea industriei romanesti, lipsea bicarbonatul de sodiu, folosit in mod traditional pentru afanarea tocaturii si, implicit, imbunatatirea gustului. Astfel ca mititeii nostri au iesit in afara legii, informeazaAdevarul.

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro