Sari direct la conținut

Tariceanu evalueaza posibilitatea fuziunii PNL-PD

HotNews.ro

Pentru a elimina speculatiile care planeaza asupra relatiilor dintre cele doua partide care formeaza Alianta PNL-PD, liderul liberal Calin Popescu Tariceanu a lansat, ieri, ideea unei posibile fuziuni in viitor. „Aceasta constructie nu a fost doar una de conjunctura si trebuie sa continue, iar in viitor va trebui sa evaluam ideea fuziunii dintre PNL si PD”, a declarat Tariceanu.

Conform liberalului, nu este nicidecum vorba despre o schimbare care se va petrece acum, ci este o strategie la care ambele partide se vor gandi foarte serios „pentru intarirea acestei forte politice”.

In acelasi context, posibilul viitor premier a admis faptul ca acest anunt ar putea sa influenteze in mod pozitiv evolutia votului pentru Traian Basescu, in turul al doilea al alegerilor prezidentiale. De fapt, acesta este si obiectivul principal al liberalilor in aceste momente: sustinerea lui Basescu cu toate fortele.

Nu am pierdut inca!

In ceea ce priveste rezultatele alegerilor, Tariceanu s-a declarat multumit de modul in care se prezinta situatia. „Putem spune fara echivoc ca am avut un succes politic si electoral, raportandu-ne la rezultatele alegerilor din 2000”. Mai mult, el a subliniat si posibilitatea ca Alianta sa fie chemata la guvernare.

In acest sens, vor exista „discutii preliminare, de evaluare, care pot duce spre negocieri” cu UDMR, inainte de validarea Parlamentului. Daca nu vor putea insa forma majoritatea, PNL-PD isi va asuma o politica ferma de opozitie, care va taxa fiecare greseala a guvernarii.

Gardianul – 30 noiembrie 2004

ARHIVĂ COMENTARII
INTERVIURILE HotNews.ro